1276 x bekeken 5 reacties

Dromen voor ons land

Schaffelaar
Bijna had ik de enveloppe bij het oud papier gegooid. Nog net op tijd krijg ik een vaag besef dat het oranje lintje in de linkerbovenhoek iets anders is dan het logo van de zoveelste loterij voor goede doelen waarbij het meeste geld aan de strijkstok blijft hangen.

Het Nationaal Comité Inhuldiging stuurt ons vol trots een waardebon voor een gratis exemplaar van een bijzonder boek. "Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de koning" is een selectie van de 6.500 dromen die Nederlanders en inwoners van het Caribisch gebied hebben ingestuurd als wens voor de toekomst. Nadat het boek aan de koning is aangeboden mogen wij allemaal naar de boekhandel in de buurt om er ook eentje op te halen. Na een week besluit ik dat te doen. In Lemmer is geen boekhandel en in Emmeloord zijn beide zaken door hun voorraad heen. "Morgen heb ik weer nieuwe", zegt de behulpzame medewerker. De volgende dag heeft hij niks. Alleen het bericht dat er eind volgende week misschien een herdruk klaar is.

Ik vraag een tiental buren, vrienden en dorpsgenoten, maar niemand heeft het boek. De meesten weten niet eens waar ik het over heb. Hun envelopjes liggen vast wèl bij het oud papier...

Digitaal een boek lezen lukt me niet. Toch wil ik graag weten of er ook landbouwdromen bij zitten. Op de site deeljouwdroom.nl wemelt het van de inzendingen. Tussen "Respect – gelijkheid in de samenleving – gerechtigheid en geen uitlaatgassen en de helft minder afval" vind ik inderdaad een paar titels waarnaar ik op zoek ben. "Vers van eigen bodem tegen eerlijke prijs!" en "Herwaardering van voedsel" zijn verhalen van mensen die trots zijn op het werk van de boeren en zouden willen dat politiek, supermarkten en consumenten dat ook meer zouden zijn. Een ander schrijft: "ik zou willen dat alle boerderijen gemengde bedrijven worden met veeteelt en akkerbouw en dat er meer beschermd natuurgebied komt".

Of deze verhalen ook het echte boek gehaald hebben, weet ik niet. De waardebon ligt op de kast. Voorlopig kan ik alleen nog maar dromen van het Droomboek.

Laatste reacties

 • agratax2

  Schaffelaar. Het boek drukken in Nederland zou werkelijk moeten zijn geweest. Maar helaas dit is en blijft een eeuwige droom. Hoe kan men zo'n bijzonder boek in het buitenland laten drukken? Zijn hier de zo volprezen Brusselse regels m.b.t. aanbesteding schuldig aan? Is werkgelegenheid exporteren voordeliger op termijn dan zelf doen voor een iets hoger bedrag?.

 • Zuperboer

  Yep, hier lag hij al in de papiercontainer voor ik er erg in had. Dacht dat het een of andere inzamelactie was voor een nationaal afscheidscadeau voor onze voormalige koningin. Stond laatst in de boekhandel en in 10 minuten werd er 5 keer nee verkocht, is dus wel markt voor.

 • Roelof Wijnholds

  Ik droom van een echte Rechtstaat, waar in alle Rechthebbende inwoners ook Rechten welke hun door onze overheid met name het 'Ministerie van Veiligheid en Justitie' zijn voor gehouden met daden ten uitvoering brengt! En er een eind komt aan het Vernederlandsen van slachtoffers welke hermetisch gesloten deuren van het bolwerk Rechtsmacht der Nederlanden weten te forceren! I have a dream, na 14 1/2 lange onmenselijke alles waarin je moet kunnen geloven verwoestende jaren alleen vechten voor onze mensen Rechten dat Nederland een Rechtsstaat mag worden voor alle inwoners van dit Recht verloren Vernederland!

 • Mels

  Die boekhandelaar die vertelde wat voor gepeupel dag boek kwam halen vond ik nog de mooiste stunt. Verteld er eens iemand de waarheid staat gelijk iedereen op zijn achterste benen....

 • minasblunders1

  Wijnholds, droom lekker verder. Gaat nooit gebeuren.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.