Redactieblog

2 reacties

Subsidies

Boeren zijn over het algemeen heel goed in het binnenhalen van subsidies. Ik dacht, laat ik ook eens een subsidie aanvragen, voor zonnepanelen.

Een vriend van mij, die heel goed rekenen kan, vond mij 'te oud' voor zonnepanelen. Dat zou ik nooit terugverdienen. Bij mij werkt dat niet zo: ik koop die dingen, denk niet meer aan dat bedrag, en ga elke maand genieten van mijn lage energierekening.

Zonnepanelen dus. Ik had ook gehoord dat er gemakkelijk mee te frauderen viel, je hoefde alleen maar een offerte op te sturen en het bedrag zou worden overgemaakt. Je hoefde geeneens panelen aan te schaffen. Extra aantrekkelijk dus. Dat blijkt een beetje tegen te vallen. Om te beginnen is een offerte niet voldoende, je moet een aankoopcontract laten zien. Ik denk dat die aanbieders zich dan niet meer laten afschepen met hun panelen. Je moet ze dus wel kopen. Ook het subsidiebedrag is niet om over naar huis te schrijven: maximaal €650. Dat is het bedrag van mijn maandelijkse energierekening, dus daar raak ik niet echt opgewonden van. Ik denk bovendien dat de overheid dat gemakkelijk terugverdient met de importheffing op de Chinese panelen.

Tja, en dan is het budget intussen ook bijna op. Per 25 juli was de stand van zaken: in totaal 84.220 aanvragen; in totaal is er voor €47.494.831 subsidie aangevraagd. Dit betekent dat er nog €3.387.169 subsidiebudget beschikbaar is. Dat lijkt veel, maar het gaat hard. Het einde van het budget is in zicht, zoals het agentschap meldt. Kennelijk ben ik te laat met het aanvragen van de subsidie. Hoe doen die boeren dat toch altijd weer? Nou ja, dan maar geen zonnepanelen. Een paar weken zelf in de zon, daar krijg ik het ook wel warm van.

Laatste reacties

  • jaapjo

    Ja inderdaad,hoe doen die boeren dat,en al al die mensen met een huursubsidie en die profvoetbalclubs die bij de gemeente aankloppen omdat ze failliet zijn?

  • info58

    vroeg opstaan Willem en in het oosten van het land gaan wonen want daar komt de zon het eerst op

Of registreer je om te kunnen reageren.