Boerenblog

3614 x bekeken 28 reacties

De eenzame wolvin

De wolf houdt mensen al weken in zijn greep. Het blijft een vreemd verhaal.

Bij Luttelgeest in de Noordoostpolder is een dode wolf gevonden. Het dier is doodgereden door een trekker of een auto. Er werden ook keutels gevonden, niet opgeruimd, zoals dat in de meeste gemeenten bij hondachtigen moet worden gedaan. Aan de hand van de sporen en de uitwerpselen is alles geheel volgens wetenschappelijke regels vastgelegd en onderzocht in de beste laboratoria. Conclusie: geen twijfel mogelijk, de canis lupus had minimaal enkele dagen rondgezworven in de polder.
Geen foto’s
Tot nu toe heeft de pers geen foto’s van de sporen mogen of kunnen tonen. De boswachter die de vermeende sporen heeft gevonden, zal zeer bekwaam zijn, maar ik betwijfel of hij ooit een wolvenspoor in het echt heeft gezien. Nog altijd ontbreekt de man of vrouw die het dier heeft doodgereden. Is het doodrijden van een wolf zo steng verboden dat je echt niet wilt laten weten dat je de pechvogel bent? Dat geloof ik niet. Bij iedere scheet die iemand laat vindt de pers hem en wenst te weten waarom, waar en hoe. Bij deze wolf niet. En dat is vreemd.

Dood kalf
Nu is er ineens een tweede exemplaar of misschien wel een roedel opgedoken in het zuiden van het land. Er zijn geen sporen gevonden, geen keutels en geen voedselresten behalve een dood kalf. Volgens de geleerden is dit dier gedood en ‘geslacht’ volgens de gebruiken van de wolf, met uiteengereten darmen en een afgetrokken achterpoot. Deze achterpoot zou zijn meegenomen door de wolf of wolven. De restanten van de prooi zijn er, de eigenaar van het kalf is onbekend. Hij is hooguit alleen bekend bij de wetenschap. Hoe weet de wetenschap nu dat het dode dier gedood is door een wolf? Hoe heeft de Rendac het kadaver kunnen ophalen als de eigenaar of de melder geheim is en geheim moet blijven?

Eenling
De wolf bij Luttelgeest betrof een teefje. Het was een zogenoemde lonely wolf, een eenling die niet bij een roedel behoort en dus is afgedwaald of verstoten. Normaal worden teefjes niet uit de roedel geweerd. Iedere reu is blij met teven, maar heeft een hekel aan reuen, die hem beconcurreren als het om de seks gaat.

Deze wolf was 100 procent zeker afkomstig uit Rusland. Waarom loopt dit dier zover als er onderweg de nodige roedels wolven zijn om je als teefje bij te melden? Waarom vertrok deze wolvin uit Rusland? Was ze eenvoudig de weg kwijtgeraakt en kon ze de wegbewijzering in Midden-Europa niet lezen? Dat wil er bij mij niet in. Ik kan dan ook niet anders dan concluderen dat ze moeite had met de nieuwe Russische wet over homoseksualiteit en gezien haar geaardheid het beter vond de kuierlatten te nemen en wel rechtstreeks naar Nederland, waar ze net op tijd kon aankomen voor de Gay Pride. Ze heeft als lesbienne Rusland verlaten om in Amsterdam asiel aan te vragen als bedreigde soort die duidelijk in Rusland vogelvrij is verklaard. Hoe triest dat ze gedurende de laatste etappe naar Amsterdam is verongelukt op de ‘onwezenlijk’ drukke wegen bij Luttelgeest. Gezien het feit dat ze asiel wilde aanvragen, kan ik me voorstellen dat de chauffeur die deze daad op zijn geweten heeft zijn mond stijf dicht houdt. Je wilt toch niet nagewezen worden als moordenaar van een asielzoeker, ook al is het een eenzame wolvin.

Onderzoeksbudget opkrikken
Ik houd het hele wolvenverhaal op een actie van enkele mensen die een deel van hun onderzoeksgeld dreigen te verliezen door bezuinigingen en die via deze dode wolf heel slim Nederland bang maken om hun budget op te krikken. Voor de pers was het een prachtitem in de komkommertijd, dat zeker nog maandenlang de debatten in Den Haag zal voeden.

Laatste reacties

 • agpros

  Helemaal mee eens. Ik wou dat ik mijn twijfels zo onder woorden kon brengen.

 • ed12345

  Han goed artikel en geestig geschreven

 • Romeijn

  De komkommertijd verlengd om de resultaten van Reed Business te verhogen.
  En hoeveel mensen zullen nu weer reageren?

 • Mozes

  En dan heeft Han van Riel nog niet eens gemeld dat de wolf midden in de zomer een wintervacht had.

 • boerke brabant

  denk dat Han een goed punt heeft. Hierdoor maak ik me zorgen. Wanneer de wetenschap/onderzoekers middels zo een actie hun budget willen veiligstellen/opkrikken, dan valt me hun niveau wel erg tegen; Vrouwtjes wolf met wintervacht afkomstig uit rusland ? dat gelooft geen mens, toch ?

 • utkennet

  Het is natuurlijk de bedoeling van de nepnatuurfreaks dat de wolf 'arriveerd' in de oostvaardersplassen om het sprookje compleet te maken.
  Deze wolf zal dan spoedig aan abesitas lijden wegens het aanbod van honderden kadavers in dit gruwelgebied.
  gr roodkapje

 • agratax2

  Mozes. Deze wolf wist niet dat BONT hier verboden is en al helemaal op de parade in Amsterdam.
  Boerke Brabant. Ik neem aan dat je de onderzoeken naar het gedrag van vleesetende mensen ok hebt gevolgd. dit soort onderzoeks uitslagen zijn gebaseerd op de Betaler Bepaald en ondrachten met Uitkomst is hier bij gevoegd, doe je best.

 • Romeijn

  Wie heeft dat sprookje van die wintervacht toch in de wereld geholpen?
  En dat sprookje van die honderden kadavers in de OVP?
  De pers publiceert alles dat maar extra lezers oplevert...

 • agratax2

  Romeijn. Dat van die kadavers is geen sprookje. Ik ben eind deze winter met de trein door de OVP gekomen en telde langs de baan rond 20 dode grazers. Ik mag rustig aannemen dat er dan elders in het gebied ook nog tientallen liggen. Hoeveel zijn er al door de parkwachten afgevoerd gedurende de winter??

 • alco1

  @ Romeijn. Groot gelijk, de pers publiceert alles voor extra lezers. Zo komt het ook dat afbraak aan iets veel beter scoort dan opbouw, want dat is zo saai. Trouwens, ik was afgelopen weekend in Berlijn. Onbegrijpelijk dat er nog steeds veel mensen die de 'Holocaust' ontkennen.

 • Romeijn

  Agratax1, helemaal waar. Je bevestigd hiermee dat een sprookje is van die 'honderden' kadavers. Want je moet niet teveel zomaar 'aannemen'. Net als bij de andere vormen van selectieve jacht worden de meeste afgevoerd (opgehaald door een destructiebedrijf). Op dit moment zal je weinig vinden.

 • alco1

  Heeft nu iedereen door wat @Romeijn is!!

 • leo,s vriend

  Romeijn, dat sprookje is door SBB in de wereld geholpen, lees het persbericht van SBB: 1687 dode grazers algelopen jaar in de ovp

 • Leo van Malsen

  Groot vraagteken is niet alleen waarom, ook nu nog steeds, de aanrijder zich niet heeft gemeld. Deze moet schade aan de auto hebben gehad. En hoe groot is de kans dat die ene wolf die dan hier wellicht heeft gelopen toevallig ook die ene bever tegen kwam en hem ook nog kon vangen om op te eten? Is er eigenlijk wel een DNA test genomen van die bever, waar die vandaan kwam?

  Als je het mij vraagt een stunt om alvast de mensen voor te bereiden op de wolf die als hij hier ooit komt illegaal zal moeten worden uitgezet!

 • Leo van Malsen

  @Romeijn Is een ander onderwerp maar lees eens op mijn blog boerenweg.nl over de OVP....

 • Mozes

  Ze hadden wel meteen vastgesteld dat van de gevonden keutels geen DNA onderzoek mogelijk was.......

 • Bison

  I bet ET zit z'n eigen rot te lachen in zijn UFO hoe hij die Hollanders in het ootje heeft genomen,..wolfje oppikken bij Iwan Slarottiemof en afgooien in Holland,..en dan voor added effect ook nog even een kalf toetakelen. ha ha

 • agratax2

  Wie zich ook zit rot te lachen Bison, ik hij gaf mij de kans een blog te schrijven waar veel lezer zelfs jij op reageren. Hij heeft zijn doel bereikt, publiciteit maar wel annomiem.

 • trijnie

  Prachtig verhaal!!!

 • jordi 1455

  Varkens vandaag laat binnenkort ook mensen in de zichtstallen kijken.

 • Bison

  'T geeft wat leven in de brouwerij agratax1.lol

  Soms zijn toch dingen onverklaarbaar.
  Ik vond een aantal jare geleden een paar maanden apart op twee verschillende plaatsen op mijn land twee voorpoten ,1 van een holstein en 1 van een limousin of its dergelijks , netjes gescheiden onder de knie op die ene plek in de pijp waar het kan zoals vroeger de slagers deden met het mes.(NIEMAND doet het tegenwoordig zo en de gewone boer en burger hebben zelfs nooit geweten dat het zelfs kan).
  De dichtsbijzijnde melkveehouder zit als de kraai vliegt wel 30 km verderop en bij navraag bij de buren was er niet een die een holstein had of miste en niemand had er een geslacht.
  Beide poten ware vers met de huid en klauw gewricht nog soepel en geen stank van rotting.
  Er was ook absoluut op beide poten geen spoor te vinden van enig bijt of knaag merk van een wolf of andere predator.
  Het is voor mij nog steeds een raadsel hoe die twee poten hier kwamen,..ik had toen al in 10 jaar geen koeien meer!

 • Piet, Midden-Europa

  Gefeliciteerd Han, jouw nuchtere kijk op het Wolvenverhaal heb je professioneel verwoord !!!... Ik heb er van GENOTEN !!!!!.....

 • koestal

  ze komen de ganzen oppeuzelen die hier teveel zijn

 • PetervanKempen

  Han, elke lezer die hierdoor (volgens Romeijn) bij Reed Business binnen komt hebben jullie van harte verdiend!
  Wat inderdaad verontrustend is, dat de geitewollen sokken 'waarheden' waarin de oorsprong ligt van de opgezweepte Wolven psychose geheid weer leiden tot het aftakken van veel elders veel beter te besteden belastinggeld aan onzin onderzoeken. Ik zat laast bij een 'overleg' waar ik het begin mocht meemaken: weer (tegen betaling uiteraard) onderzoek wat de effectiviteit van eieren prikken van ganzen MOEST aantonen. Dat eerder het tegendeel was gevonden moest natuurlijk weerlegd worden. Zo rommelen de sokjes allerlei niet onderbouwde plannen als de G7 ganzen plannen erdoor.(denken ze).
  Hoe wreed is de werkelijkheid: G7 kan 2013 GEEN rustgebieden aanwijzen OMDAT ZE GEEN KENNIS HEBBEN WAAR WELKE GANZEN IN DE WINTER ETEN. Ik weet een ding: NIET in Natura 2000 gebieden , WEL bij boeren eromheen.

 • gerry 1

  ja, als ik dit allemaal lees. en ik sluit mij persoonlijk aan bij han zijn mening. dan zou ik er niet van opkijken dat jullie in de dichte toekomst wel echte wolven gaan treffen in nederland. uitgezet wel te verstaan deze hebben ze ook binnengebracht levend met pech of dood om de aandacht te trekken als voorbode. ik leef met een bang hart mee, die rommel hebben we niet nodig.

 • PetervanKempen

  Wat kunnen wij in de stad loslaten in de volgende komkommertijd?

 • Elevage

  het is een soort studentenactie bij de introductie: je weet dat er wat gaat komen (meenemen van een standbeeld bijvoorbeeld) maar je weet niet wanneer en waar.
  Alleen van de studentenacties krijg je ook een oplossing en alles wordt weer in 'ere' hersteld.
  Dat kun je voor die zwetsverhalen niet zeggen.

 • trijnie

  Wolvenhaters en wolvenliefhebbers, OPGELET, a.s. dinsdagavond gaat het in VroegeVogels op tv over wolven......

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.