Redactieblog

7 reacties

De dode wolf

Er was eens een wolf. Op een mooie dag in de komkommertijd lag die wolf zomaar langs de kant van de Uiterdijkenweg in de Noordoostpolder. Dood.

Eerst dachten de mensen dat het een hond was en bijna hadden ze hem weggegooid. Maar gelukkig was er een meneer die goed had opgelet. Die belde naar de gemeente en zei dat het misschien wel een wolf was. Toen hebben ze het dode dier naar Naturalis gebracht in Leiden. Daar hebben deskundigen het hele beest uit elkaar gehaald, er goed naar gekeken en toen weer in elkaar gezet. Opzetten noemen ze dat. Ze zeiden ook dat het voor 98 procent zeker is dat het om een roofdier gaat. Voor die laatste 2 procent mogen weer andere onderzoekers nog DNA-onderzoek doen. In de maag van de wolf zat een bever. Ook dood. Over restanten van een rood kapje of biggetjes en geitjes heb ik niets gehoord.

De mensen van de kranten en de televisie waren heel blij met de vondst van de wolf. Elke dag konden ze nieuwe stukjes schrijven. Eerst was de vindplaats Luttelgeest, een paar dagen later bleek het toch Marknesse. Ook doken er steeds nieuwe namen op van mensen die vonden dat zij de eerste of de belangrijkste vinder waren. Ze mochten allemaal in de krant. Ook de boswachters zijn blij. Die komen nu met meldingen van mensen die de wolf al eerder levend hebben gezien. Ze was in Bant en in Ens en ze liep langs de spoorlijn Amsterdam-Almere. En natuurlijk zijn er overal pootafdrukken en keutels met haren, die nog verder onderzocht moeten worden.

Onze burgemeester is heel trots dat een wolf de Noordoostpolder heeft bereikt. Hij wil het opgezette dier terug, maar het is nog niet zeker of dat lukt. Wel staat er al een groot welkomstbord langs de A6 met een wolvenkop en de tekst 'Plek voor Pioniers'. Ondertussen geloven veel gewone mensen er niks van dat die wolf hier op eigen kracht gekomen is. Zij denken dat Oost-Europeanen als grap het beest hebben meegenomen hier naar toe. Een wolvenexpert uit Duitsland vindt het raar dat de gevonden wolf  een wintervacht heeft en vermoedt dat het dier een paar maanden ingevroren is geweest.

Er was eens een wolf. Een dode wolf. En heel veel mensen worden daar gelukkig van. We weten alleen nog niet hoe lang....

Laatste reacties

 • Flyinghollander

  Komkommertijd ook hier?:-)

 • Khalid en zijn maten

  Een echte deskundige die waarschijnlijk helemaal niet geleerd is (een oude stroper of jager)had meteen gezien dat die wolf wintervacht had,en die had ook direct de maag gecontroleerd of er misschien geen Frolic inzat. Waarom heeft er niemand schade gemeld aan een voertuig omdat ze een hondachtige onder de auto hebben gehad...

 • trijnie

  Marianne, heel leuk en grappig geschreven.

 • mau

  in luttelgeest , of all places

 • PetervanKempen

  Wintervacht!.........Leuk stukje is dit. Het negeren van deze details zegt genoeg over de zg deskundigen die meteen over elkaar buitelen om de wolf in NL welkom te heten.

 • andrecanada

  wow Marianne toch mooi iets te horen van de polder waar mijn oude wiegje heeft gestaan en dat voor een wolfje maar u weet het hij heeft grote ogen en grote oren he hier zie en hoor ik alleen cayoots geen wolf hier hoor

 • J@gertje

  @PetervanKempen,
  En Jaap Mulder maar volhouden dat die wolf te voet naar Luttelgeest is gekomen.
  Hij zag al weer een flink bedrag aan gemeenschapsgeld naar zich toe stromen voor nog meer onderzoekjes.
  De enige die niet zo blij zal zijn is Jaap Mulder :-(

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.