Redactieblog

1437 x bekeken 9 reacties

Onze kroonjuwelen

Heel snel hebben we vorige week nog een vlaggenmast laten komen. Als we nu geen goede reden hebben om de vlag uit te hangen, wanneer dan wel? De betonmolen staat er nog voor de verbouwing van de oude varkensstal en het gat in de voortuin is zo gegraven. Meer dan een kwart kuub beton gaat erin en die ankers komen vast nooit meer de grond uit.

Onze drie cowboys vinden het prachtig, zij hebben maandag al lustig geoefend met het hijsen van vlag en wimpel en konden de zonsopgang bijna niet afwachten.

Dit is wat een land met een koningshuis voor heeft op een republiek; de grotere saamhorigheid. En dat is niet in een paar woorden te vatten, niet in geld uit te drukken, het 'ons'-gevoel waaraan nogal eens iets ontbreekt. Ieder voor zich en God voor ons allen? Zo gaat het niet werken. Wij ondernemers moeten elkaar het succes toewensen en elkaar versterken. Nederland is óns land met kansen en problemen, zeker in de landbouw. Die kansen moeten we samen grijpen en de antibioticaresistentie en mestproblematiek gezamenlijk aanpakken. Dan worden problemen uitdagingen!

Beatrix zei het bij haar afscheid; Willem Alexander heeft al jong van Claus geleerd om open oog te hebben voor ontwikkelingen in de maatschappij en noden in de wereld. Nu, wij hebben mest te veel en in het overgrote deel van de wereld heeft men te weinig. Willem Alexander staat niet naast Bertha 38 in de wei, maar het zou mooi zijn als hij wel naast de agrarisch ondernemer gaat staan. Hij en Máxima zijn onze kroonjuwelen en zij kunnen uitstekende ambassadeurs zijn voor de Nederlandse landbouw.

In onze stal lopen veel koeien met de naam Juweeltje. Het zijn onze beste koeien. Dat kan geen toeval zijn. Misschien zijn hun vlaaien over enkele jaren wel de pareltjes van de melkveehouderij, naast het witte goud dat ze produceren. Maar eerst genieten we van een dag met een oranje kleur en een oranje gevoel. Het 'wij'-gevoel, met een nieuwe koning, de zon hoog aan de hemel en het gras dat je hóórt groeien. Reden genoeg om te vlaggen!

Laatste reacties

 • Bison

  Sinds wanneer geeft een een koning(in) iets om de bevolking????..

 • agratax2

  Bison. De koning is koning bij de gratie van het volk. Ik ben er redelijk zeker van dat ons koningshuis meer economische activiteiten boven water tovert dan alle premiers die we in de afgelopen 30 jaar hebben versleten. Reclame mag iets kosten, maar de (anti)reclame van een gekozen staatshoofd geef minder rendement dan van een monarchie die zich niet te buiten gaat aan fouten en miskleunen. Je zult maar afhankelijk zijn van de bonka bonka president uit Italië om je land op een nette wijze op de kaart te zetten of van de 'gekozen' Tsaar van Rusland dhr. Putin. Geef mij dan maar ons koningshuis met alle plussen en minnen die daar bij horen. Per slot van rekening doen de Familie bedrijven onder de huidige omstandigheden goed, zo niet beter dan de beursgenoteerde giganten.

 • joannes

  Sinds de bevolking de rekening betaald @Bison! Toen het nog andersom jaren geleden, hadden ze het voor het zeggen, en moest de bevolking dienen. Nu moet de Koning dienen, welles waar een symbolische rol maar toch; men verwacht inmiddels dat een Koning zijn Volk dient.

 • Bison

  Keep on dreaming^^...lol

 • abtje

  En wie wil er nu in elk werelddeel een residentie hebben?

 • Mels

  Bison,ik tik je even op de vingers en hard ook.De prinses Beatrix heeft toen zij nog koningin was bij elk staatsbezoek een hele schare aan ondernemers en woordvoerders van sectoren achter zich aan gehad die door de staatsbezoeken een mooie opening hadden om zaken te kunnen doen en omdat zij Beatrix,koningin van Nederland was heeft zij door haar naam en koningin zijn veel geld verdiend voor ons kikkerlandje,vergis je daar niet in,ik hoop dat koning Willem Alexander dit zelfde kunstje weet te herhalen.Jullie daar hebben daar zo een Engelse theelurk aan het roer die geen Canadees meer wat zegt,te oud om nog te horen en te zien wat er in de wereld speelt en te beroerd om haar zoon koning te laten worden,nee das een lekkere.....

 • abtje

  @Bison En haar overleden man en zelfs haar vader wisten wat zakendoen was.
  Ohnee, dat is niet in haar voordeel :-)

 • gjh

  mels nu ben ik het met je eens reactie 6 onderschat niet wat een staatsbezoek aan zaken mee kan brengen veel arbeid en veel export
  dus kan het heel nuttig zijn nu sla je eindelijk de spijker op zijn kop

 • abtje

  @Mels en gjh. kan je zien dat het koningshuis verbroederd :-)

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.