Redactieblog

4259 x bekeken 6 reacties

Waarom gaat Bert-Jan Ruumpol weg?

Om te beginnen: ik weet het niet. Maar logisch, nee dat is het ook niet. Hij is 54 jaar en heeft nog geen nieuwe baan.

De formulering in het persbericht van Ruumpol en de Raad van Commissarissen van Forfarmers roept ook vragen op. Er staat dat ze het in goed overleg hebben besloten.

Dat ruikt naar stront aan de knikker. Als die formulering gebruikt wordt, valt er iets te verbergen. Zelfs na de grootste ruzies gaan directeuren 'in goed overleg' weg. Er is dus wat anders aan de hand.

Zou het de koers van Forfarmers zijn? Onder Bert- Jan Ruumpol is die sterk veranderd. Van een coöperatie tot een onderneming met boeren op afstand. Met overnames, die niets met coöperatief ondernemen te maken hebben. Zoals Hendrix en het particuliere avontuur in Engeland.

Ruumpol zat nog vol plannen. Bij de presentatie van de jaarcijfers, een paar weken terug, stelde hij dat hij binnenkort marktleider wilde zijn in vijf landen. De voeromzet zou binnen drie jaar moet stijgen van 6 miljoen ton naar 10 miljoen. Door overnames natuurlijk.

Kan het zijn dat de boeren in de Raad van Commissarissen deze snelle groei wat minder zagen zitten? Hebben ze geluisterd naar de achterban? Op vergaderingen en op verjaardagen zijn wij al lang ongerust over de expansiedrift van onze coöperatie. Het omzetten van het vermogen in de dode hand naar ledencertificaten heeft veel leden gunstig gestemd. Je bent altijd blij als je bezit krijgt wat je niet had.

Maar de laatste jaren? Forfarmers dreef steeds verder weg. Misschien hebben de commissarissen dat ook vastgesteld en willen ze het schip weer in de veilige haven brengen.  Dat wilde Ruumpol niet en dus is in goed overleg besloten uit elkaar te gaan.

Zo kan het gegaan zijn, maar we weten het niet. Over transparantie gesproken.

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Niet genoeg winst gemaakt over de rug van de boeren.

 • Mozes

  Ik herken mij wel in het verhaal van Vergaderboer. Forfarmers ervaar ik steeds minder als een coöperatie en steeds meer als een particuliere voerfabriek waar ik toevallig wat aandelen van heb. Betrokkenheid is er van mijn kant steeds minder.

 • koestal

  For Farmers wil naar de beurs,lijkt mij geen goed idee,daar zitten alleen maar geldwolven

 • Rip

  De informatie van ForFarmers is te mager. Er is vast wat aan de hand. Anders gaat een ambitieuze directeur met allemaal toekomstplannen voor Forfarmers niet plotseling weg. Vooral niet omdat hij voor een directeur nog betrekkelijk jong is. Niet dat ik het erg vindt. Forfarmers, onze coöperatie naar de beurs, ik moet er niet aan denken. Dan staat niet meer het boerenbelang voorop, maar het belang van de aandeelhouders. Dat moeten we niet hebben.

 • riennl

  Wat ik gehoord heb is dat het om persoonlijke omstandigheden gaat.
  Als zodanig staat zijn functioneren absoluut niet ter discussie

 • koestal

  Ruumpol lijkt mij een integere man,niks mis mee

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.