Redactieblog

7462 x bekeken 24 reacties

Annie slacht Marianne af

Daar zaten ze. Aan tafel bij Pauw en Witteman. Boerin Annie Schreijer-Pierik en Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren, Marianne Thieme. Ze spraken over de voedselschandalen.

Althans, dat was de bedoeling. Voedseldeskundige IJsbrand Velzeboer gaf een gedegen toelichting op de veiligheid en garantie van het huidige voedsel. Hij had een aantal voorbeelden meegebracht. Hij vergeleek de boerenkoolstamppot van oma met de stamppot die je in de supermarkt koopt. Daar zitten, mede door allerlei toevoegingen, meer dan dertig grondstoffen in. In oma’s stamppot slechts vier: aardappelen, boerenkool, boter en vlees.

Hij oordeelde, op verzoek van Annie Schreijer, mild over de kipfilet die hij had meegenomen. Weliswaar was te veel water toegevoegd, maar het product was volgens hem gegarandeerd veilig.

Die opmerking viel niet goed bij mevrouw Thieme. Haar ogen schoten vuur en ze begon haar bekende clichés over het erbarmelijke leven van de kippen weer af te ratelen. Dat duurde even en toen werd het Pauw en Witteman te gortig. Marianne Thieme werd tot twee keer bij de les geroepen en moest haar mond houden. Anne Schreijer kreeg het woord en kon gedecideerd uitleggen hoe de situatie in de vleesindustrie in Nederland echt geregeld was. Ze kreeg bijval van voedseldeskundige Velzeboer, die instemmend knikte.

Tot woede van Marianne Thieme, die weer trachtte het gesprek te ontregelen met haar bekende oneliners. Het woord werd haar weer ontnomen door de gespreksleiders en in het daaropvolgende gesprek zat ze als een ziek vogeltje bij. Ze was verslagen door Annie, die haar zonder te veel woorden publiekelijk afslachtte.

Ik heb heerlijk geslapen, die nacht.

Laatste reacties

 • abtje

  Goed zo Annie, je hoeft niet te schreeuwen om gelijk te hebben.

 • bankivahoen

  Het is de kunst rustig te blijven tegenover activisten.Annie heeft het uitstekend verwoord en het is jammer dat ze uit de politiek verdwenen is.

 • minasblunders1

  Sterker nog: degenen die GEEN gelijk hebben schreeuwen het hardst.

 • Bart Jan

  Had je nog wat goed te maken vergaderboer? Met Annie?

 • maartje gussinklo

  Heb de uitzending gekeken en was blij verrast dat Marianne werd terug gefloten en dat Annie zeer goed en duidelijk van haar woord kwam.

 • gerjan slingenbergh

  Vergaderboer, houd nou eens een keer op met het afbranden van mensen.
  Kom is een keer met een visie of heb je die niet.

 • j.verstraten1

  ik heb het niet gezien, zal eens terugkijken bij uitzendinggemist, maar wat ik van collega's boeren hoorde is dat zonder zwaargewicht Velzeboer Annie Schreijer het zwakke vogeltje was.

 • trekker123

  Annie deed het best goed, maar inderdaad, geen zwaargewicht. Net als onze premier. Komt ook niet verder dan te zeggen dat we op de goede weg zijn en dat het er om gaat dat we sterker uit de crisis komen. Overtuigen doen ze niet en dat deed meneer Velzeboer wel. Maar niettemin maakte mevrouw Thieme, (of is het mevrouw Korteweg?) zichzelf wel erg doorzichtig ongeloofwaardig. Wat dat betreft deed Annie het inderdaad heel wat beter. Ze had mevrouw Thieme nog wel een beetje harder aan mogen pakken, hoewel het de kijkers naar ik mag hopen toch wel duidelijk zal zijn geweest dat Marianne maar wat dom zat te kakelen.

 • driepint

  @ j.verstraten.Het gaat er niet om wie het zwakke vogeltje is, maar om wie er gelijk heeft. En als objectief en onafhankelijk persoon het verhaal van Mw. Schreijer-Pierik ondersteunt, dan is zij diegene die gelijk heeft in deze discussie. Wat Mw. Thieme ook mag roepen.

 • probe14

  Gertjan slingenbergh, jij bent ook snel over de zeik als de gangbare veehouderij positief in het licht komt. Hiermee bewijs je jezelf en de bio-boeren geen dienst. Eigenlijk hoor je niet meer op deze site als 1 van ons. Je kunt je melden als lid bij wakker dier, of ben je dat al en infiltreer je wat onder de pluimveehouders. Ballon.... naald..... prik...... boem......

 • alco1

  Mensen met verstand van zaken zagen een duidelijke winst voor Annie, maar voor de zeer grote groep leken, die ook stemrecht hebben, kon Marianne maar weer mooi scoren met haar emotie verhaal.
  Dat verhaal moet aan de kaak gesteld worden. Dat dankzij de vleesetende consument de dieren geboren mogen worden en al is het soms maar kort, genieten van een zeer goed verzorgt luxueus leventje. Als het aan de Partij tegen Dieren ligt moeten, moeten de dieren plaats maken voor steeds meer mensen, met al hun milieu belastende activiteiten. Dat moet hen ingewreven worden.

 • koestal

  Politiek wordt beheerst door emotie,het gaat om uitkeringen ,goedkoop voedsel en zielige dieren

 • sallandseboer

  Thieme kan niets anders doen dan wat met cijfertjes gooien. Je kunt merken aan mensen die op de cijfertjes zijn (de politiek dus) meestal (of zelfs altijd) geen verstand van boeren hebben.

  Annie deed wel goed haar best, maakte goede punten. Maar eigenlijk had er zo'n één moeten zitten. Net zoals met de nertsenfokkerij-onzindebat.

  http://pauwenwitteman.vara.nl/Gast-detail.1575.0.html?tx_ttnews[tt_news]=22334&cHash=2476aee46b31063535f27ef10678c0c4

  Weet iemand trouwens ook hoe het met die nertsenhouders zit? Krijgen ze nog wat geld mee?

 • gerjan slingenbergh

  @info Gefeliciteerd, jij hebt het door.

 • j.verstraten1

  robbies, nu zit je er toch helemaal naast. Het gaat al lang niet meer om gelijk te hebben, het gaat om gelijk te krijgen! En mevr. Thieme is erg goed het bespelen van ontwetenden om zodoende gelijk te krijgen ook al moet ze daar haar eigen feiten voor tevoorschijn toveren! Rutte is daar ook erg goed in, onwaarheden vertellen die voor waar worden aangenomen. Als Roemer dan zegt 'je staat te liegen' word toch Rutte dankzij zijn overtuigingskracht geloofwaardiger geacht. Als later dan ook nog blijkt dat hij werkelijk heeft staan te liegen komt hij er ook nog eens makkelijk mee weg. Het is intriest dat over de rug van boer/burger politici hun gelijk proberen te halen.

 • alco1

  Zo is het @ j.verstraten. Met feiten scoor je niet. 98% van alle mensen begrijpen niets van de materie en kunnen de waarheid niet verifiëren. Er zijn mensen als mevr. Thieme die met leugens, doorspekt met emotie het grote gros stemmers bewerken, daar moet men adequaat op reageren. Zie ook #11.

 • Rip

  Ik heb Annie ook gezien. Ze zegevierde duidelijk over Marianne. Voor mij was het een voorbeeld hoe je met goede argumenten en een rustig betoog een felle leugens vertellende Thieme kon overmeesteren. Dat moeten we meer doen. Winnen op inhoud en niet op kreten. Je ziet dat Thieme het pleit kan verliezen. Dat maakt haar onzeker en geeft haar ware gezicht te zien. Wedden dat veel mensen daar van schrikken?

 • Coanma

  @Info387, Interessant, deze site mag dus alleen bezocht worden en van commentaar voorzien worden als 'een van ons'? Bizar zeg in een land met vrijheid van meningsuiting. Wie is er hier nu kortzichtig? Wel duidelijk dat zo niemand een ander mening kan hebben, want dat mag dus niet.

 • Frenske

  Gelijk hebben of niet de voedsel schandalen zijn de wereld nog lang niet uit,ondanks de mooie discussie.

 • Mels

  Coanma,een andere mening of kijk op de zaak is hier zeker toegestaan.Het zal wel gefundeerd moeten zijn want we zijn hier natuurlijk allemaal wel kenners van de sectoren.Elk scheef denkbeeld zal uitgemeten worden,dat hoort erbij.

 • heide01

  In de moderne ''ontheemde'' samenleving is nuchterheid helaas ver te zoeken. Die nuchterheid vind men nog het meest bij mensen die dagelijks ''met de poten in de klei'' staan. Niet bij de bekende stuurlui aan de wal. Die geloven in de maakbaarheid van de natuur, in de maakbaarheid van voedsel te kunnen produceren zonder dat er iets fout kan gaan( zie boven de reactie Frenske) over voedselschandalen) Vroeger waren er geen voedselschandalen, toen gingen mensen op onverklaarbare wijze dood. Nu kunnen we alles onderzoeken en terug traceren. Dus Frenske zou ik willen adviseren begin een moestijn of ga aan stadslandbouw doen. We hebben zelf ook zoiets als een moestuin voor eigen gebruik. Als je dan fouten maakt bij het telen ervan of bij de bereiding van je eigen producten krijg je het zelf op het bord. Doe je het fout of zat het om onverklaarbare wijze tegen door de werking van de natuur
  heb je in ieder geval alleen je eigen schandaal gegeten.

 • politiek

  Aan allen,
  Zou het mogelijk zijn dat er een gesprek komt tussen Boerin Annie Schreijer-Pierik. Dat kan bij mij aan de doodgewone boerse keukentafel of bij haar aan de boerse keukentafel.
  Onderwerp zal dan niet gaan over boerenkoolstamppot van oma,s.
  Indien Annie de moeite wil nemen naar mijne keukentavel te komen kunnen we onderwerp (illegale)hormonen , antibiotica i.v.m. MRSA en ESBL , en de laatste gifhandel , de AFLATOXINE bespreken.
  Ze is welkom.

 • Wb43Ur

  wat een lul verhaal van de politiek, elke koe die geslacht wordt zoeken ze met
  de fijnste apperatuur door of er niet iets van een hormoon in zit, deze dieren
  worden dan verkocht voor export en wij eten geexporteerd vlees.waar we niets
  van afweten, maar dat geeft niets het zelfde met antibiotica elke veehouder
  krijgt weer iemand op het erf die weer komt inspecteren.en ga zo maar door
  zo krijgd de politiek de boeren wel kapot.bedankt.

  Wien Bemelmans

 • koestal

  en de boer hij ploegt maar door ,al zijn de prijzen laag ,verder heeft hij geen keus

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.