Redactieblog

2547 x bekeken 38 reacties

PvdA de baas over landbouw en natuur

Het wordt steeds duidelijker: de Partij van de Arbeid is de baas over natuur en landbouw. Door het CDA te laten vallen en de VVD te kiezen hebben wij als boeren dit aan ons zelf te danken.

En dat niet alleen door PvdA-staatssecretaris Dijksma. Die lijkt van goede wil, maar heeft te maken met haar achterban. Die achterban probeert te scoren op de punten die niet in het regeerprogram zijn vastgelegd. Zoals natuur en landbouw.

PvdA en VVD verschillen van mening over de landbouw en de natuur. Voor de VVD is het geen halszaak en dus stort de Tweede Kamerfractie van de PvdA zich samen met de linkse partijen op de natuurwet. Ze werken aan een initiatief wetsvoorstel, dat meer rekening houdt met de natuur en minder met landbouw.

Men verwacht ook steun van de PVV, zodat zonder VVD en CDA het voorstel door de twee Kamers kan worden geloodst. Dat boeren daarvan de rekening betalen zal deze partijen worst zijn. De VVD zal wel een beetje morren, maar zich niet verzetten. Ze weten ook wel dat ze voorlopig voor het laatst op het regeringspluche zitten. Ze gaan niet struikelen op een onderdeeltje als natuur.

Zo is landbouw helemaal in handen van de Partij van de Arbeid. De keuze van kiezers, ook van ons als boeren. Maar heel slecht voor de toekomst van de landbouw.

De PvdA koestert natuur, wil duurzame en kleine bedrijven, maar realiseert zich niet dat daar met de huidige prijzen geen droog brood is te verdienen. De sanering zal daardoor nog sneller gaan.

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Voorheen was de weg langzaam naar de afgrond,nu is wetgeving in de maak dat alles nog wat sneller verloopt. Het maakt in feite niets uit wie er aan de macht is!

 • schoenmakers1

  alsof het cda het in het verleden zo goed gedaan heeft

 • agratax2

  Vergaderboer. We roepen allemaal dat het over Natuur gaat ten koste van Landbouw. Maar is dat zo? Nee het gaat over Natuur ten koste van eten voor de burger / kiezer. Dit laatste is allen nog niet door gedrongen tot het Regenten bolwerk. Onze Regenten denken nog steeds dat alles te koop is behalve Natuur. Dit klopt ook maar dan moet je wel geld hebben en om geld te hebben moet je werk hebben dat het NBP vergroot en geen werk dat geld verslindt.

 • joannes

  Nederland, één groot park is het PvdA lemma zo lijkt het. En de Boeren? Wel boeren moeten gediscilineerd worden tot voorbeeldige Parkbeheerders. Men vergeet één ding. Het eigendoms recht! Maar ja, dan moet je het boekje van George Orwell http://nl.wikipedia.org/wiki/Animal_Farm lezen en krijg je ideeën over hoe dat moet!

 • alco1

  Het probleem bij de PvdA is dat er totaal geen benul is dat er verdient moet worden om sociaal te kunnen zijn. Onderhoud van natuur is nog wel te doen, maar er kan niets meer verbouwd worden voor de voedselvoorziening en het in stand houden van onze economie.
  We moet echter eerlijkheidshalve vermelden dat er één PvdA-er was die tegen een verbod was van de nertsenfokkerij. Dit was niet verstandig met het oog op de crisis. Er gloort dus toch iets van verstand bij die PvdA.

 • jordi 1455

  hoe zo de partij van de arbeid wij boeren zijn arbeiders maar maken ons het moeilijker.

 • Sjoera Dikkers

  Wat is dit nu voor onzin? Secectief geplukt uit de bijdrage, niet naar ons verhaal gekeken. PvdA staat voor een innovatieve agrarische sector die met het gezicht naar de samenleving staat. Wij willen Innovatie, verduurzaming, een eerlijke prijs voor de boer en ruimte voor natuur in ons dicht bevolkte land. Dat is onze inzet.

 • Rip

  Wat wil je doen aan de prijs, Sjoera? De markt bepaalt immers. De politiek heeft daar geen enkele invloed op totnogtoe. Wat wil je daar aan doen? Jij hebt alleen het gezicht naar de samenleving en staat met de rug naar de boer. Je zou moeten pleiten voor ruimte voor de boer in plaats van ruimte voor de natuur. Ongeloofwaardig, jouw reactie.

 • minasblunders1

  Sjoera, vind je ook niet dat het erg lachwekkend is om over innovatie te praten, als men niet eens enig benul heeft van de mestwet?? Waar moet die innovatie vandaan komen, van Wageningen? En wat te denken van het dierenwelzijn dat ook zo hoog op jullie agenda staat, terwijl bij veel bedrijven koeien dood- en doodziek zijn door het fosforgebrek. Dit alles door gebrek aan kennis. Ga daar eerst maar eens wat aan doen, voor je over innovatie praat. We maken ons als land wereldwijd onsterfelijk belachelijk.

 • joannes

  O ja, @Sjoerd Dikkers, wanneer merken de boeren daar dan eens een keer wat van? In plaats van de consulenten, directieleden, WUR, project ontwikkelaars, enz, die allemaal met o.a. Agrarische EU subsidies leuke innovaties kunnen bedenken en ontwikkelen terwijl boeren achterna gezeten worden met controlerende agenten die, overigens ook hun werk uit voeren, maar met de vers geschreven regels vette bekeuringen uitdelen. Of... dan heb je nog de ganzen het gras op laten vreten en bovengronds vol laten schijten. Van de PvdA heb ik voor de boeren nog weinig gezien behalve Parkinrichting en Disciplineerde maatregelen! En ondertussen ....vooral die vegetarische religie clan (4% van de NL en Wereld bevolking)niet afvallen met hun misleidende ¨bofkip¨ voor een product wat niets maar dan ook niets met kip te maken heeft. Behalve dan die imaginaire ...... vrije associatie van die negatieve akties van Plofkip! Bij Paardenvlees breekt de ........ uit!

 • joannes

  In de vaart vergis ik me nog in de naam ook; Sjoerd moet natuurlijk Sjoera zijn bij #10 waarvoor mijn excuus!

 • bankivahoen

  Thermen als innovatief zijn dooddoeners in elke voedselketen Sjoera@,dat betekent letterlijk hoe kunnen we de bevolking met allerlei leugenachtige voorwendselen voor de gek houden en tegelijkertijd ervoor zorgen dat onder die mom de prijs van het voedsel omhoog proberen te krijgen.Hier zijn we al 25 jaar mee bezig en intussen zie je dagelijks in het nieuws de schandalen in allerlei voedselsectoren! Het zal er niet beter op worden zolang politici elkaar maar na blijven praten met allerlei thermen die het in de echte industrie en in de 'gewone' maatschappij misschien wel lekker doen, maar in de land en tuinbouw uit den boze zijn!

 • Zuperboer

  Er wordt altijd maar gesproken in hippe bewoordingen waarbij innovatief natuurlijk hoog scoort. Welnu in Nederland hebben we een sector die voor 99% als model kan staan voor de wereldlandbouw. Het gevaar van innovatie schuilt hem er op dit moment in dat we ook door kunnen slaan (overinnovatief) waardoor we enkel onze kostprijs verhogen. Leuk dat je reageert Sjoera, leg ons hier aub eens uit hoe de consument (niet de burger) daadwerkelijk duurdere produkten uit de schappen gaat halen i.p.v. de Euroshopper-produkten. Ik denk dat veel (ook jongere) boeren zo langzamerhand moe worden van alle negatieve aandacht die onterecht door de Hertsenberg/Thieme-gang over ons wordt uitgestort en die we absoluut niet verdienen. Het wordt tijd om die club eens goed aan te pakken, want ze spelen met de voedselvoorziening van de toekomst.

 • abtje

  We hebben nog weinig last van de pvda, rode diesel weg. Kentekens op trekkers. laat de boer maar innovatief en duurzaam betalen.
  Echt politiek. Het een zeggen en het andere doen.

 • jrboer

  Partij van de Afgrond waar ze de agrarisch sector het liefst induwen

 • Rip

  Even nagezocht wat Tweede Kamerlid Sjoera (Sjoerdje) Dikkersvoor achtergrond heeft. Geen boerenachtergrond en ook niet bijgeleerd. Ze had banen bij Greenpease, Ontwikkelingssamenwerking, kinder- en vrouwenrechten, in de milieusfeer en ze is eigenaar van bureau 'Dikkers', management voor idealisten. Dit is dus de PvdA-vrouw die ons lot in handen heeft. Maak je borst maar nat voor de maatrelen die na de invoering van het kenteken voor trekkers, er nog komen. Niet best.

 • jordi 1455

  sjoera als de pvda voor inovatie in de landbouw is waarom krijgen we meer regels van de pvda uit? Waarom worden milieu organisaties tevreden gesteld ten koste van de boer?

 • Larkens

  @Zuperboer: Google eens op Voedselvoorziening en Toekomst en je zult vooral artikelen tegenkomen die aangeven dat onze aarde onvoldoende draagvermogen heeft om op de huidige (intensieve) manier onze voedselvoorziening te regelen. Een te hoge vleesconsumptie is hierbij een belangrijk aspect. Dus laten die opkomende landen ons wat dat betreft alsjeblieft niet als voorbeeld nemen.
  Met nieuwe innovatieve ontwikkelingen kunnen we misschien wel een oplossing vinden voor de groeiende wereldbevolking. En wie weet kunnen we daar wel mee voorop lopen.
  Zo maar een voorbeeld: http://www.devoedingswijzer.nl/toekomst.html

 • jordi 1455

  Ik denk dat het beter is dat er tijdelijk een sterfte overschot is en dat de wereldbevolking iets krimpt, aangezien er dan ook minder water en elektriciteit nodig is en de afvalproductie is lager. Minder mensen op aarde betekend minder voedsel nodig.

 • minasblunders1

  Larkens, zet dat voorop lopen voorlopig maar even in de ijskast. Om voorop te lopen moet je in ieder geval een zekere mate van (basis)ontwikkeling hebben. En helaas....die is er niet in dit land.

 • gerjan slingenbergh

  Een zielig mannetje die vergaderboer.

 • koestal

  wie gaat er over de voedselbanken ?

 • sjang

  Het is een schande dat zolang ouderen zo nazistisch behandeld worden in dit land er bakken geld naar natuur gaan. Zorg eerst eens voor de zwakkeren in onze samenleving eer die kunstnatuur aangelegd wordt.

 • bert.fernhout1

  al dat geschrijf in boven staande reackties moet in de telegraaf gezet worden dan lezen de burgers tenminste wat er allemaal fout gaat met het belastinggeld

 • reiziger

  wordt tijd dat vvd LEF toont en zich niet langer laat gijzelen door de links club en de kont tegen de krib gooit desnoots het kabintet opblaast voordat het te laat is !!!!!!!!!als al het prive vermogen van werkent en ondernement nederland is weggestolen door de communisten 5 van de 6 landelijke banken zijn als communistise staats banken al het vermogen van de parikulieren is hier mee weg gestolen nu allen bedrijven stoppen met finacieren en vervolgens ook bedrijven voor E0,- nationalizeren en communistie nederland is een fijt

 • j+n roosendaal

  dank de Heer, dat ik al 34 jaar in canada woon !!!

 • Kerkweg001

  Ja zeker danken wij de Heer dat jij daar zit in Canada, en kun je er voor mijn part er nog honderd van die gelovige boeren bij krijgen hoe meer domheid daar hoe minder hier........

 • minasblunders1

  Da's waar ook, de domheid (boeren) weg uit dit land en dan kan men leven van de 'kennis'. Nou, sterkte!!

 • Bison

  Nou ja Kerkweg, je had dichter bij de waarheid gezeten om te zeggen dat de smartste hollanders naar Canada vertrokken zijn want als ik het zo op deze site bekijk met all de hoepels en struikel blokken die de gemeenschap en overheid constant voor jullie neerzetten waar de Hollandse boer door en overheen moet springen dan begrijp ik niet hoe men daar nog leven kan en zijn sanity behouden.
  Hier zijn de boeren nog vrij om te doen wat/hoe/en waar we willen zonder dat vadertje staat met pen en bonnen boekje gereed op je handen staat te kijken.

  Je kan beter even in het woordenbook kijken wat het woord 'dom' eigenlijk betekent want de aanduiding dat wij 'dom' zouden zijn slaat dus nergens op.

  Mischien leer je nog wat.lol


 • Mozes

  De domste boeren zijn degenen die anderen voor dom uitmaken en zelf geen enkele kennis tonen.

 • Bison

  Steek dat in je zak Kerkweg ^^

 • Mels

  Wijs niet naar een ander.er wijzen meer vingers naar jezelf.....

 • abtje

  Sjoera durft niet meer te reageren?

 • Mels

  Larkens,de hogere vleesconsumptie zal geremd worden door de groeiende vraag en de daarbij horende stijging van de prijs als we,en daar lijkt het wel op,de groeiende vraag niet bij kunnen houden met de productie.De wal keert het schip.Dat deel van de wereld dat op dit huidige prijsnivo meedoet in de vaart der volken daarvan zal een deel afhaken omdat ze het niet meer kunnen betalen.

 • minasblunders1

  Abtje, dit was inderdaad een zeer kortstondig optreden van Sjoera. En dat optreden was er ook alleen maar op gericht om de eigen partij te verdedigen. Dat bevestigt het beeld dat burgers i.h.a. van de politiek hebben: ze zitten er alleen voor zichzelf.

 • koestal

  Sjoera ,lage voedselprijzen en een boel regels voor de boer

 • koestal

  alsof Verburg en van Aartsen het zo goed gedaan hebben

 • koestal

  Sjoera,de boer is de sluitpost met een berg administratie om weer zoveel mogelijk ambtenaren aan het werk te houden,daar ben je als boer goed voor

Laad alle reacties (34)

Of registreer je om te kunnen reageren.