Redactieblog

35 reacties

Annie Schreijer: geen werk, wel inkomen

Kent u haar nog? Annie Schreijer-Pierik, het Tweede Kamerlid voor het CDA? Altijd in de weer voor de boeren en dan speciaal voor de varkenshouders.

Nam afscheid van de Kamer en voorspelde de neergang van het CDA als Balkende de lijsttrekker zou worden. Ze kreeg gelijk. CDA weg en Balkenende weg.
Nu is Annie Schreijer boerin. Althans, zo noemt ze zich. Ze is echter een boerin die niet meewerkt op het bedrijf. Want dan zou ze geld verdienen en dat kan niet. Of liever, dan komt haar wachtgeld in gevaar.
Want Annie komt voor op het lijstje van oud- Tweede Kamerleden, die wachtgeld krijgen. Ze zit nog in de oude regeling, zodat ze zes jaar wachtgeld krijgt. Dat is voor de latere afzwaaiers veel minder. Maar Annie kan zes jaar lang elke maand 6000 eurootjes tegemoet zien op haar rekening. Verdiensten worden daarop in mindering gebracht, maar kennelijk verdient Annie niets als boerin.
Een riant inkomen voor de vrouw, die er mede voor zorgde dat het CDA afbrokkelde.

Gun ik het haar? O ja, maar ik had gedacht dat de tijd voorbij was dat een boerin niets verdiende. Ook niet zo passend in een tijd waar op alles, ook de landbouw, wordt bezuinigd.

Het deert Annie niet. Ze besteedt nu veel aandacht aan de kleinkinderen en ze past op. Echt een oma dus, een oma met inkomen. Zonder er voor te werken. En boer Schreijer heeft een goudmijntje als vrouw.
Als je dit wachtgeld optelt bij haar inkomen als Kamerlid, dan heeft ze prima geboerd. Beter dan Vergaderboer, die overigens toch blij is dat hij met Hanna is getrouwd. Die is boerin en verdient wel, maar is bovenal een vrouw die je graag elke dag om je heen hebt.

Laatste reacties

 • BoB de Bakker

  Jaloers vergaderboer? Wat denk je dat een Van Keulen van de SNS nu nog opstrijkt! Het is helaas niet gelijk verdeeld in de wereld maar helaas kan niet iedereen boer worden.

 • Zuperboer

  Ons referentiekader is zoek, we vinden alles normaal. Is er door de jaren heen ingeslopen. Vrienden/kennissen die niet tot de 'TOP' van het bedrijfsleven behoren en die nu vanuit een succesvolle carriere plots thuis zitten ervaren de andere kant van deze medaille. Een Euro (of gulden zo U wilt) kan immers maar een keer worden uitgegeven (budgettair niet fysiek).

 • JeroenvBuuren

  Beste vergaderboer,

  Volgens mij sla je hier de plank behoorlijk mis. En als je zo jaloers bent op de politiek neem een andere cariere.
  Persoonlijk vind ik dit op de man spelen en dat verdient mevrouw Schreijer-Pierik niet in mijn ogen.

  Maar wellicht moest jou kolom ook vol en kwam daarom deze nu van de plank....

 • Mels

  Ik snap zowiezo niet waarom ze wachtgeld moet hebben. Functie weg. Geld weg. Gewoon ww uitkering aanvragen.dat geld voor de meesten zonder werk. En dan nog zo een idioot hoog bedrag. Daar kunnen 3 gezinnen minstens een maand van leven.

 • alco1

  Groot gelijk Mels, maar dit is nou eenmaal afgesproken omdat er veelal ook een baan opgezegd wordt als je begint als kamerlid.
  Vergaderboer, je column heb ik weleens beter kunnen waarderen.

 • drientje

  Vergaderboer, ben jij ook niet boertje dat elk jaar de hand ophoud bij de belastingbetaler, lees subsidie ontvangt?

 • scholman

  Vergaderboer wat ontvang jij voor het schrijven van dit soort onzin verhalen?

 • joannes

  Al die regelingen (wacht geld voor de politicy) kan je je permiteren wanneer je ze zelf schrijft. Dat geldt in de Politiek en in het Groot Bedrijf. In een opbouwfase of groeifase valt het niet op omdat iedereen op de ene of andere manier meegroeit en mee profiteert van de groei. Waarom klagen als je omstandigheden verbeteren is het motto! Maar nu, in de neergang, of de terugslag vallen die ¨speciale¨ zelf bedienende regelingen op. En vraagt men zich af of ze wel rechtvaardig zijn? Nu ik vindt ze niet rechtvaardig! Ze zijn onrechtvaardig omdat slechts een héél klein deel van de samenleving van deze regelingen kan profiteren. Waarom is een ontslag in de publieke sfeer of het groot bedrijf ernstiger dan een bedrijfssluiting bij een boer of een ontslag van een bouwvakker? Het vervelendste is dat ze nog betaald worden met geld van belasting betalers in dit geval, Belasting betalers die steeds meer moeten betalen ivm die neergang die niet voorzien is door die bestuurders. Het is verachtelijk en ook al zijn er bestaande regels, ze zijn in mijn ogen, onopvallend voor de maatschappij, voor zelfverrijking geïnitieerd, en een demonstratie van de etische waarden van de Politiek van deze tijd. Het zou de Politiek sieren dit óók te signaleren en vooral te corrigeren.

 • J@gertje

  Waarom nu juist Annie als voorbeeld terwijl er menige eendagsvlieg van de PVV profiteert van de wachtgeldregeling?
  Annie is altijd eerlijk geweest, dat kun je van die ex PVVers niet zeggen.

 • joannes

  J@gertje, het (nood)lot waarschijnlijk! Maar het onderwerp is actueel en wordt actueler met http://www.telegraaf.nl/binnenland/21286687/___Wachtgeld_verklaarbaar___.html
  En ... vindt jij dan dat er uitzonderingen voor goed gedrag moeten worden gemaakt met publiek geld? Dit gaat weer extra werk en kosten brengen apart van de rechtvaardigheid. Ze hebben die uitzondering niet nodig op de al bestaande wettelijke regelingen in de wetgeving die nb zelf gecreëerd hebben en, als het goed is, op niveau houden. Waarom zouden ze daarboven een speciale regeling moeten hebben? Het lijkt veel op dat verhaal van George Orwell:http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_Farm

 • jcpvogelaar1

  Vergaderboer,
  Ik kan je schepr pen bij tijd en wijle waarderen.
  De annonimiteit heb ik altijd als minder dapper en bij tijd en wijle als gewoonweg laf gezien.
  Op de man spelen mag dat doe ik zelf ook wel eens als het functioneel kan zijn.
  Als je over iemand of een thema iets te melden hebt doe dat dan met open vizier en niet vanuit de veilige dekking van de annonimiteit.

  Het stukje over Annie is smakeloos, laf dat soort teksten kan ik goed hebben als je ze met open vizier plaatst maar de keuze voor je annonimiteit maakt je opmerkingen van het niveau dat het voor mij reden is om de Boerderij en de Boerderij vandaag op te zeggen.
  Ik wil best geld betalen voor een kwaliteitskrant en of weekblad maar niet voor de stinkende bagger die je vanuit je dappere annonimiteit op het net denkt te moeten gooien.

  Tot hopelijk nooit weer.

  Jan Cees Vogelaar

 • johannetje

  Dit is idd niet het meest zinvolle stuk dat geschreven is. Annie heeft gedurende haar kamer periode haar stinkende best gedaan voor de sector, een beetje respect voor haar zou je sieren, vergaderboer, in plaats van goedkoop kritiek te geven. Je lijkt Wilders wel.

 • Freriks

  Jan Cees heeft het helder gezegd. als je wachtgeld voor politici uit de tijd vindt, geldt dat evenzeer voor het schrijven van een column onder pseudoniem. Je mag alles schrijven vanwege vrijheid van menigsuiting maar heb dan het lef om dat met naam en toenaam te doen. En vergaderboer maakt het soms nog bonteer door Hanna voor hem te laten spreken.
  Overigens is het ook boerderij.nl die vergaderboer de tuimte geeft. Dus ook de redactie heeft een verantwoordelijkheid

 • johannetje

  @ mels
  Kamerleden, vooral van partijen waar landbouwers in de regel op stemmen, hebben voor hun politieke roeping vaak gewaardeerde banen, meestal geen laagbetaalde, doordat ze veelal een goede gedegen opleiding hebben genoten, ze zijn, meestal, zogezegd niet verrot, oftewel, erg inteligent.
  Dat geven ze op om een onzeker bestaan te krijgen in dienst van ons allen, de kiezer, een hondebaan, waar je het nooit goed kan doen. 80/90 uur in de week, veelal ver van huis en haard. Een regeling als wachtgeld is in mijn ogen een terechte, als vangnet voor politieke wispelturigheid, waar het individuele kamerlid vaak geen grip op heeft.
  De duur van zo'n regeling is uiteraard discutabel.

 • joannes

  Ik begrijp uit de reacties dat loyaliteit aan en respect voor personen boven een structurele politieke bevoordeling wordt verkozen? Dat over anonimiteit en open vizier is natuurlijk je reinste onzin. Het is de boodschap waar het om gaat en wanneer een persoon zo´n regeling terecht treft is en blijft ze ook kwestbaar voor kritiek. Zeker in deze tijd, waarin de dubbeltjes gedraaid worden en de belastingen verhoogd worden om die tegenvallers te compenseren. Rechtvaardigheid valt moeilijk uit te leggen wanneer deze vertegenwoordigers zulke privileges genieten.

 • J@gertje

  @Joannes,
  Die wachtgeldregeling is er nu eenmaal en of ik het daar mee eens ben laat ik in het midden.
  Maar om nu uitgesproken Annie Schreijer Pierik een trap mee na te geven vindt ik, zeker op deze website, uiterst gemeen.

 • Rip

  waar maken we ons druk om? Wat vergaderboer schrijft is gewoon waar. De uitkeringen aan oud Tweede Kamerleden zijn onvoorstelbaar hoog en zijn nu ook verlaagd. Dat Annie dat beurt is prima. En dat Vergaderboer ongenuanceert schrijft zijn we van hem gewend. Wenig klasse. Maar nogmaals, waar maken we ons druk om? En dat Vogelaar dan bedankt voor de Boerderij is natuurlijk helemaal onzin. Kortzichtiger kun je het je niet voorstellen. Vergaderboer lacht in zijn vuistje, denk ik. Dat Vogelaar zich zo laat kennen.

 • trekker123

  Denk dat iedereen het erover eens is dat de wachtgeldregeling wellicht wat moet veranderen maar vergaderboer ziet het allemaal wel heel erg simpel. Ook in de politiek geldt dat 'you get what you pay' en gratis bestaat niet. Eigenlijk is het een betoog dat gewoon te dom is om er op te reageren. Zal me dus verder de moeite maar sparen.

 • Mozes

  Het is prima om de wachtgeldregeling ter discussie te stellen maar koppel dat niet aan één persoon. En zeker niet aan iemand die zich jaren heeft ingezet. Binnen de gelederen van de PVV zijn genoeg figuren waarvoor de wachtgeldregeling veel discutabelere is.

 • orgamebo

  Wat een dom gelul.

 • boerbarg

  er moet gewoon flink bezuinigd worden op dat wachtgeld.

  ministers mogen wat mij betreft een BEST salaris hebben maar als ze er niks meer voor doen moet de schuif gewoon dicht. (logische toch).

 • ed12345

  Voor al die gene die het er niet mee eens zijn dat deze vrouw wachtgeld krijgt
  Heb ik de vraag; als jullie het zouden krijgen zouden jullie het dan terug sturen ?
  Ik denk van niet
  Vergaderboer namen noemen is in dit geval m.i. ongepast .Er zijn veel mensen die dit lezen en haar persoonlijk kennen en hun dan deze inlichting verschaffen gaat toch te ver .Zoals in een andere reactie vermeld in kamer komen betekent vaak een hele goede baan opgeven

 • minasblunders1

  Wachtgeld heet niet voor niets WACHTgeld. De bedoeling hiervan was om een periode te overbruggen tot de betreffende persoon weer een baan had. Ik heb niet het idee dat onze Annie op zoek is naar een baan. Bovendien hebben ze een bedrijf, dus een inkomen. Een wachtgeldregeling is prima, maar zoals alles in dit land weer eens volledig doorgeslagen. Het is zelfs zo, dat als mensen wél een baan vinden die minder oplevert dan het wachtgeld, ze een aanvulling krijgen tot de hoogte van dat wachtgeld.

 • boerbarg

  het is gewoon onnozel dat je zoveel wachtgeld kun krijgen terwijl de rest van NL onder een economische crisis lijdt. ik begrijp nu ook wel dat de begroting niet helemaal kloppend te krijgen is met deze vergoedingen eigenlijk zijn het op papier werkelozen met een goede vergoeding.

 • Bart Jan

  De afgunstige kan niet verdragen dat een ander verder springt dat zijn stokje lang is. -Julieun de Valckeneaere-

 • joannes

  @Bart Jan, je zegt meer over jezelf met die quote dan over vergaderboer. Wanneer jij in een wereld wil leven waar medeburgers, nb in de derde recessie op rij, 6 jaar lang een boven gemiddelde compenstatie moeten betalen voor een ex volksvertegenwoordiger omdat ze een periode in de groep bestuurders heeft verkeerd, spreek/discussiëer ik liever over het criterium rechtvaardigheid ipv één negatieve emotie als afgunst!

 • Sjaak Mocking

  Onsmakelijk verhaal van Vergaderboer. Hoort thuis in het rijtje riooljournalistiek en jammer dat Boerderij zich hier voor laat lenen.

 • Bart Jan

  @joannes, Had je SP moeten stemmen en geen VVD.....

  een periode? 12 jaar is ze voor boeren en plattelandsbewonders in touw geweest en weet ik al niet wat ze voor deze mensen heeft binnen gehaald! Maar nobel als je mij lijkt joannes, wie let het jou, om zelf niet in de politiek te gaan, bereik je meer dan op deze forums te schrijven

 • joannes

  Heel handig@Bart Jan, een rechtvaardiging met 12 jaar dienst voor 6 jaar wachtgeld! Je bent toch met me eens dat het een prima regeling is die weinigen treft, en daarmee bijzonder kwestbaar is voor kritiek! En....het gaat mij om de regeling en niet om de persoon, zij lag waarschijnlijk voorin het geheugen van Vergaderboer. Ik heb daar een ander voorbeeld naast gezet zoals je kan zien in #10

 • koestal

  Ik gun het Annie,ze nam nooit een blad voor de mond ,had een duidelijke mening ,kwam voor de boeren op,hoewel ik nooit op haar heb gestemd. Toch bedankt Annie !

 • ed12345

  aan al diegenen die vinden dat ophouden kamerlid te zijn ook betekent geen geld meer .Ga dan ook protesteren tegen het amtenaren pensioen goed daar betalen ze zelf OOK aan mee maar de rest is betaalt van jou en mijn belasting centjes Maar nogmaals dat de annonieme vergaderboer het systeem bekritiseerd is zijn zaak maar man en paard noemen is hoogst onsmakelijk

 • koestal

  kijk eens naar de ambtenaren in Brussel,hoeven alleen maar te declareren en de europarlementariers hoeven alleen maar de presentie lijst te tekenen,het gaat wel goed met hen

 • Mels

  Het is toch godsgeklaagd hoe de zogenaamd zichzelfrespecterende boer hierop reageerd.Het lijken potdomme allemaal wel profiteurs.Het is er een van ons dus dan mag ze graaien.Ja wat wil je ook met half agro NL aan het speen van de EU.Dan ben je gewend om geld te krijgen.
  Ga allemaal voor de spiegel staan en vraag jezelf af of je,als je een werknemer had en er zou geen werk meer voor zijn of je die dan ook 6 jaar wachtgeld mee zou geven en of dat dan ook in dezelfde verhoudingen zou zijn.
  Ik weet het antwoord al:NEEEEEEEEE,natuurlijk niet wat denk je dat dat kost.

 • Mels

  Ik begrijp absoluut dat ze het pakt want de regels zijn nu eenmaal zo.Dat geld voor iedereen in die wereld,evenals het EU steun verhaal,dat moet je ook pakken omdat het er is.Blijft staan dat al die regelingen door de profiteurs zelf gemaakt zijn en wij als belastingbetaler(zo min mogelijk,dat dan weer wel)er voor opdraaien terwijl Jan met de pet gewoon WW aan kan vragen en als ie geen werk vind in de bijstand komt en ook nog ff zijn bezittingen waar ie hard voor gewerkt heeft kan opvreten.Zal ik erbij maar ff bijzetten dat ik geen SPer ben......

 • agratax2

  Dat ze deze uitkering pakt is haar recht. Er al tegen over moeten staan, dat ze niets doet wat geld op brengt direct of indirect. Dus geen arbeid ten dienste van het gezinsinkomen of het bedrijf. Zo gauw ze iets doet dat rukt naar betaalde arbeid, zal ze haar uitkeringsinstantie moeten in lichten, zodat die kan besluiten of er nog recht op wachtgeld is of dat er mindering op de uitkering moet worden toegepast. Vangen en de koeien melken zal in principe gelijk staan aan uitkeringsfraude.

Laad alle reacties (31)

Of registreer je om te kunnen reageren.