Commentaar

3 reacties

Vion heeft heel wat uit te leggen

Het blijft maar rommelen bij Vion. Het bedrijf heeft heel wat uit te leggen aan afnemers en vooral aan de boeren die via ZLTO uiteindelijk eigenaar zijn van het concern.

De meeste aandacht gaat nu uit naar wat in de media alweer 'vleesfraude' heet. Of het 'incident' met biologisch vlees zoals Vion het zelf noemt, dat woord verdient, zal blijken. Maar het bedrijf heeft de schijn tegen. Ofwel de leiding wist van niets, wat dus betekent dat het de bedrijfsprocessen en interne communicatie niet op orde heeft. Ofwel ze wist het wel, en heeft dan de rest van het land voor het lapje gehouden. Met name Hans Alders, die onlangs aantijgingen van gerommel met Beter Leven-vlees onderzocht en geen misstanden constateerde, staat in zijn hemd.

Tegenover de leden is er nog meer uit te leggen. De terugverkoop (met winst) van aandelencertificaten door de bedrijfsleiding tegen een gecorrigeerde koers, op een moment dat voor betrokkenen al vast stond dat het niet goed ging met het bedrijf, is niet te verkopen. Juridisch niks tegen te doen wellicht, maar de symboliek ervan is erg slecht.

Deze week is het congres van ZLTO. Mooi moment voor kritische leden om de bestuurders aan de tand te voelen over deze kwestie. Vertrouwen bij de basis is een noodzakelijke voorwaarde om de grootste uitdaging van allemaal aan te kunnen: rendement halen in de moeilijke vleesmarkt.

Laatste reacties

  • drikhend

    Het is gewoon helemaal mis bij VION . Het wel of niet weten van de leiding van deze fout en andere zaken speelt geen rol . Het geeft gewoon aan dat de leiding de zaak niet meer meester is . Dit kan twee oorzaken hebben . Of bedrijf is onbeheersbaar groot geworden zodat communicatie niet meer goed is . Of leiding faalt op alle gebied en is alleen maar met eigenbelang bezig . Wie het weet mag het zeggen . Maar in mijn ogen is de ondergang van dit bedrijf ingezet .

  • sturk

    De ondergang is al 10 jaar aan de gang De mensen die aan het bewind kwamen hadden totaal geen kennis van zaken. En zijn nooit in staat geweest om de juiste mensen aan te trekken. Af en toe waren er een paar directeuren die wel verstand van zaken hadden. Maar deze werden na de integratie van hun overgenomen befrijven weer snel aan de dijk gezet. (met ondoorzichtige redenen en smoezen ) Alleen de onkundige en zakkenvullers bleven zitten. Zoals gebruikelijk bij coöperaties zie Coveco en NCB van vroeger. De weinige fabrieken, die in Nederland nog open zijn draaien nog steeds inefficiënt en stroperig. Over Duitsland nog maar niet gesproken, daar wordt de sanering nu pas ter hand genomen. en of dat lukt ????????

  • drikhend

    Beste Sturk u heeft helemaal gelijk . Maar nu men het tafelzilver heeft verkocht is de ondergang in een stroomversnelling gekomen die waarschijnlijk niet meer te keren is . U geeft zelf al aan wat er in Duitsland gaande is.

Of registreer je om te kunnen reageren.