Redactieblog

2622 x bekeken 14 reacties

Hans Huijbers bungelt door

De ledenraad van de ZLTO herkoos Hans Huijbers als voorzitter. Hij is blij met de verkiezing en constateert: "Onze leden zijn kritisch maar loyaal".

"Wat kritisch?" lacht Hanna schamper." Kom nou. Het zijn makke schapen, die achter een falende leider aanlopen. Toegegeven, hij spreekt met welgekozen woorden. Hij brengt het slechte nieuws alsof hij het ook niet kan helpen. Voor alles heeft hij een verklaring. Maar dat hij wat gedaan heeft om de narigheid te voorkomen, zegt hij niet."

"Want het is nogal wat dat hem kan worden verweten", vervolgt ze. "Door de val van Vion is de ZLTO van een rijke organisatie armlastig geworden. Vion zelf kon blijven bestaan door het tafelzilver –  onder meer de ingrediënten – te verkopen. Er bleef een kale slachterij over met een te laag eigen vermogen. Hans Huijbers zag de afgang komen en liet het gebeuren. De leden betalen de kosten van dit falen. "

Zelf vind ik dat de directie van Vion ook niet kies heeft gehandeld. Toen het bedrijf in 2012 verliesgevend werd, hebben ze snel hun aandelen nog met winst verkocht. Dat deden ze natuurlijk met voorkennis. Over hart voor de zaak hebben gesproken!

Hanna knikt: "Dat gebeurde allemaal met toestemming van de raad van Commissarissen, met als voorzitter Hans Huijbers. Die vertegenwoordigt de boeren. Zou hij nu echt de mening van zijn achterban hebben vertolkt met deze toestemming? Ik kan het me bijna niet voostellen."

Net zomin als ik het me kan voorstellen dat Hans Huijbers herkozen is als voorzitter van de ZLTO. Hebben alle weldenkende kritische leden al afscheid genomen van de ZLTO en is er een stelletje jaknikkers overgebleven? Of zijn ze murw geworden door alle negatieve ontwikkelingen?"

"Hans Huijbers had de eer aan zichzelf moeten houden," is Hanna duidelijk in haar mening." Hij had zich niet weer kandidaat te moeten stellen. Nu hij dat wel deed hadden de leden hem niet weer moeten stemmen.  Dat hebben ze wel gedaan. Daarmee tonen ze zich even zwak als hun voorzitter".

En zo bungelt Hans Huijbers de komende jaren door.

Laatste reacties

 • massy

  ze hebben er nooit voor gevochten zolang de bak maar gevult is met andermans geld.(leden geld)

 • gjh

  kortom een waardeloze voorzitter en een ledenraad zonder ruggegraad en zo helpen de jongens elkaar de zakken te vullen over de rug van de boeren!!!

 • HJ O R

  Een troost, in Noord is het niks beter.
  Gewoon geen lid zijn van die club, maar er zijn er nog steeds die dit niet begrijpen.
  Vroeger waren we lid dus nu ook.

 • van someren

  zlto moet transparanter en democratischer worden.
  van Hoof is ook weer benoemt. die heeft, als commissaris, eerst alle bedrijven mede aangekocht vervolgens wordt er 600 miljoen euro op verloren. en hij blijft schaamteloos gewoon op het pluche zitten.
  de leden hebben op zijn herbenoeming geen enkele invloed gehad.

 • schoenmakers1

  moet bungelt niet klungelt zijn

 • Mozes

  De problemen met Vion zijn ontstaan voordat Huijbers voorzitter werd. De belangrijkste inschattingsfout van Huijbers was dat hij Wakkerdier een 'betrouwbare partner' noemde. Hij bleek helemaal niet in de gaten te hebben dat WD geen diervriendelijke veehouderij wil maar een vegetarisch Nederland.

 • alco1

  Mozes. Het feit dat je ze niet hoort over alle het leed in de Oostvaarder- plassen, zegt ook genoeg.

 • cornelis 22

  Het manco van dit soort clubs is dat het vaak elkaar benoemende inteeltcicuits zijn.

 • jordi 1455

  @Mozes, die huijbers moet gewoon op nokken, hij heeft zijn kans verspeelt.
  Verder keurde hij namens de boeren goed dat de Vion aandelen van die managers voor hoge prijzen werden verkocht aan Vion, terwijl de boeren het eens niet wisten dat er aandelen werden verkocht. Je zou haast denken dat huijbers voor wakker dier werkt.

 • Rip

  En De Boerderij beweert dat Huijbers nog de op één na invloedrijkste man is in Agrarisch Nederland. Dat is dan een invloed, die boeren nog meer geld kost. Ook zegt het wat over de waarde van het aanwijzen van de invloedrijkste man. Kennelijk telt alleen het aantal functies, die je bekleedt en niet het resultaat dat je behaalt. Pluchebekleders komen dus hoog op de lijst.

 • sturk

  Vion redt het niet. Nieuwe Ceo Michiel Herkemij is ook weer een vleesloze
  zonder enige kennis van zaken. Gaan ze het nu nooit begrijpen bij de ZLTO ,dat er mensen met kennis van zaken aangezet moeten worden.
  In de Vleeskrant van 2006 heb ik dit al voorspelt, dat het een groot drama wordt en toen was de overname in Engeland nog niet eens gebeurt Het drama spel gaat verder op de boerenkar..
  Met de heer Herkemij kun je beter koffie drinken, dat is zijn vak. De heer Huijbers kun je het niet kwalijk nemen, die wordt gewoon voorgelogen. De oude directie van VIon werd ook van alles wijsgemaakt ( dat kan ook makkelijk ze wisten toch niet van toeten of blazen.) Dat is ook de kern van de slechte gang van zaken HOOGMOED / ARROGANTIE / GEEN KENNIS

 • sturk

  Pardon het was april 2007

 • agratax2

  Moet je als CEO verstad hebben van het product dat je bedrijf maakt of is het verstandiger verstand te hebben van het aansturen van de specialisten (je team) op een wijze dat ze elkaar ondersteunen en elkaar niet voor de voeten lopen, omdat ze zelf willen scoren en het grote geheel daarom uit het oog verliezen. Hoe vaak hebben we al geen voetbal team gezien van super spelers, die het team uit het oog veliezen om zelf in de schijnwerpers te komen en dus verliezen. Dit moet de coach (CEO) voorkomen. Bij VION is dat niet anders.

 • sturk

  Je hebt toch gezien waar, dat toe geleid heeft. Ze hebben de juiste mensen niet, dat heb ik in 2002 al tegen de toenmalige directeur gezegd.
  De mensen , die de leiding hadden waren geen domme mensen, maar de vleesmarkt is zo complex, dat je daar in opgevoed moet zijn (met de paplepel ) Vion zit zo raar in elkaar met al die culturen, dat de rechterhand niet weet wat de linker doet. NCB/ ZLTO willen de boventoon voeren terwijl ze er het minste verstand van hebben. Om het je anders uit te leggen word ik te technisch en ga mensen beschadigen. Een goed CEO heeft verstand van zaken , dat is ook de grootste fout van deze tijd je kunt niet elke gestudeerde overal op los laten. Ze worden gewoon vlees technisch in de maling genomen. Maar de tijd zal het leren. Jammer dat ik tot nu toe steeds gelijk heb.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.