Redactieblog

1222 x bekeken

Wie zonder zonde is...

'NVV veegt de missstanden onder mat', kopte Boerderij Vandaag vorige week. Het ging over misstanden bij de biggennotering.

Dat gebeurde onder de vorige voorzitter. Wat een referentieprijs voor alle varkenshouders moest worden, werd een handelsnotering waar de vermeerderaars gelukkig mee waren en de vleesvarkenshouders niet. De notering werd dus gemanipuleerd. En nog, zo verwijt vleesvarkenhouder André Hebinck het huidige bestuur van NVV.
De Bijbel zegt 'wie zonder zonde is, werpe de eerste steen'.
Wij werpen nogal wat stenen. Dus zijn er nogal wat lieden, die zich zonder zonde voelen. Waaronder ook ondergetekende, die nog wel eens een steen richting frauderende anderen mag gooien.
En ik sta niet alleen. Kijk maar eens naar de veroordeling door velen van de manipulerende Rabo-medewerkers. De kranten stonden er bol van en de ledencertificaten werden massaal aangeboden. Ik denk dat dit de volgende maand weer het geval zal zijn, want per 1 januari vervalt de garantieprijs van 25 euro per certificaat. (Tip: nu verkopen en in 2014 weer kopen. Dan is de prijs veel lager en de eerste winst zit in de knip.)
Is het woord van de Bijbel juist of is het goed dat manipulerende mensen en organisaties op hun daden worden gewezen? Ik denk dat de Bijbel de gewenste waarheid verkondigt, maar de dagelijkse praktijk aan de kaak moet worden gesteld.
Dus zal ik er zeker mee doorgaan. Met in mijn achterhoofd dat niemand brandschoon is. Ik ook niet. Het is in principe bij de NVV echter niet anders dan bij de Rabo. Dat moeten we bij al het oordelen en veroordelen beseffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.