Commentaar

1216 x bekeken 1 reactie

Imagoschade

Hans Alders vindt geen aanwijzingen voor gesjoemel met Beter Leven-vlees. Vara-programma Zembla uitte de beschuldiging begin september op basis van twee anonieme bronnen.

Volgens hen werd er bij Vion regulier varkensvlees toegevoegd aan vlees met het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. De aantijging veroorzaakte veel ophef onder afnemers van het vlees (Unilever, Albert Heijn) en ook bij verwerker Vion. Alders onderzocht de zaak en houdt het op een 'akelig misverstand' bij de zelfverklaarde klokkenluiders.

Dierenbescherming-directeur Frank Dales zegt nu zijn hand ervoor in het vuur te steken dat de consument krijgt wat hij ziet met het keurmerk: een diervriendelijker geproduceerd stukje vlees. Dat is een duidelijk signaal.

Op Twitter krijgt Zembla er nu van langs; termen als riool- en lasterjournalistiek, zeperd en tunnelvisie passeren. De Vara-rubriek weigerde voluit medewerking aan het onderzoek. Het programma is toch al niet populair in landbouwkringen. Ook de anonieme 'klokkenluiders' wilden niet met Alders of Dierenbescherming praten. Zij deden dit na de presentatie van het rapport wél met RTL Nieuws, waarin zij meteen het onderzoek kritiseerden. Dit is bizar.

Hoe dan ook, het keurmerk liep onnodig imagoschade op. Het kost weer tijd om dit te herstellen. Alders' conclusies zijn hiervan het begin.

Eén reactie

  • alco1

    Het is alleen maar gestoeld om de hele vleessector in een kwaad daglicht te stellen.
    Dat is weer gelukt, zonder dat Wakker Dier daar ook maar enige schade van ondervindt en het was zo goed mogelijk om hen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen.
    Maar onze boerenbelangen behartiger, het LTO koos er voor niet ten aanval te gaan, omdat het onderwerp dan nog langer in de publiciteit zou staan. Echter geeft dat weer een vrijbrief om het volgende z.g.n. schandaal te verzinnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.