Commentaar

3 reacties

Voortvarend begin Dijksma

De kersverse staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma maakte vorige week in Berlijn al indruk. Zij verraste vriend en vijand op de Grüne Woche met een doorvlochten speech over de rol van boer en tuinder, de economische band met Duitsland en de uitdagingen voor de toekomst. Ook op nationaal terrein toont zij nu haar kwaliteiten.

In het begrotingsdebat van Economische Zaken gaat de ervaren politica voortvarend te werk. De vrees dat zij een antiboerenbeleid zou voeren, lijkt ongegrond. Natuurlijk zit met extra aandacht voor dierenwelzijn en duurzaamheid het vleugje PvdA-toon in haar beleid, maar zij wil toch vooral stappen zetten. Zoals in het lastige stikstofdossier, waarin ze in grote lijnen de ingezette koers van het kabinet-Rutte I voorzet, inclusief het schrappen van complementaire doelen. Dijksma wil geen tijd meer verliezen, pakt de draad op en wil nog voor de zomer duidelijkheid.

Met het extra geld voor natuur is de Ecologische Hoofdstructuur nieuw leven ingeblazen. De staatssecretaris volgt de lijnen die zijn ingezet door haar voorganger Henk Bleker: het primaat ligt bij de provincies. Zij wil dan ook zo snel mogelijk met hen om tafel en het overleg niet frustreren door extra eisen op te leggen vanuit het Rijk.

Haar aanpak getuigt van realisme. In tal van dossiers is afgelopen jaar veel tijd verloren. Een ondernemer heeft een hekel aan onzekerheid. De voortvarende aanpak van Dijksma is hoopvol.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    ik snap er niet van, heb ik een andere staatssecretaris, voor mij is er nog weinig goeds uit voortgekomen maarja jan vullings is ook geen boer maar journalist, ik zie namelijk weinig lijnen van bleeker terug in haar beleid

  • w v gemert

    Onbegrijpelijk een toespraak voorlezen die je ambtenaar geschreven heeft en de hoofdredacteur van de onafhankelijke Boerderij vindt de staatssecretaris al goed. Door deze publicatie krijgt hij waarschijnlijk de komende tijd wel een paar primeurs om als eerste te publiceren.

  • jordi 1455

    weg met die dijksma ze is gewoon al besmet met het Haagse-virus van haar kun je niet op aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.