Redactieblog

4082 x bekeken 22 reacties

Mega-megastallen door dierenclubs

In Rusland wordt een nieuw kippenbedrijf gebouwd. In grote stallen worden straks 35 miljoen kuikens gemest. Met geld uit Nederland.

Het resultaat van de acties van onze dierenactivisten. Partij van de Dieren, Wakker Dier, de Dierenbescherming en nog een paar soortgenoten maken het bouwen van nieuwe, wat grotere stallen in ons land onmogelijk.

De consumenten willen wel goedkoop vlees eten, dus worden de stallen - en dan veel groter - in andere landen gebouwd. Zoals nu in Rusland. Nederlandse bedrijven bouwen de stallen, leveren de automatisch werkende inventaris, kortom met onze kennis verplaatsen we de kuikenmesterij naar Rusland. Zelfs de kuikens komen uit ons land. En de Rabo financiert.

Straks zien we ze in onze winkels liggen. De laaggeprijsde, maar onder verantwoorde omstandigheden opgegroeide kuikens. Ze zullen grif worden gekocht. Een klein aantal kiest onze Nederlandse scharrelkuikens, die met een sterretje op de verpakking veel duurder zijn. Ze hebben allebei 42 dagen geleefd. Verantwoord gehouden, ook allebei.

Dit is dus het resultaat van de dierenactivisten. Het probleem opblazen in Nederland en dan wegblazen naar het buitenland. Waar we er geen controle meer over hebben.

Wat het oog niet ziet, deert hen niet. Dat is kort gezegd de enge blik van deze lieden.

Laatste reacties

 • slutter

  Goed gezien vergaderboer.

 • Hans Brasil

  'Het resultaat van de acties van onze dierenactivisten. Partij van de Dieren, Wakker Dier, de Dierenbescherming en nog een paar soortgenoten'. Vergaderboer, van alle redenen om de kuikens in Rusland af te mesten, is dit wel de minst zware reden. Het afmesten van kuikens in Rusland, is vele malen duurzamer dan in Nederland. het voer wordt naast de stal verbouwd en de mest kan meteen weer terug op het land, en wordt niet zoals in Nederland verbrand. Personeel is gewoon Russisch, en niet zoals in Nederland, Pools. Techniek en geld zijn internationaal, huisvesting zal zeker niet duurder zijn, en je zit bovenop de markt. Waarom zouden Hollandse burgers, consumenten, en kiezers zoiets nou in Nederland willen hebben?

 • joannes

  Dit maak weer eens duidelijk dat het die PvdD,WD en Dierenbescherming vooral te doen is om een stelletje lawaaischoppers aan het werk te houden met donaties van onschuldige burgers! Hun effectiviteit is negatief zoals je scherp opmerkt, want dezelfde activiteiten worden nu buiten de NL controle sfeer uitgevoerd op grotere schaal. Hetzelfde als met die pyrrhus overwinning op de nertsen fokkerij. Dus onderaan de streep: veel onnodige kosten, veel lawaai, veel frustratie, en dat allemaal om die laatste boeren uit het land te drijven.

 • duofarm1

  HYPOCRIET GEPLOF !
  De afgelopen week werd noord/oost Nederland geteisterd door de anti-plofkippers uit het westen. En wat gaan deze anti-plofkippers dan doen ?
  Ze worden Plofschaatsers; ze kruipen massaal op een kluitje en gaan vervolgens opeengepropt in een lange dichte slinger van (voeder)stempelpost naar de volgende. plof, plof, plof...... En wat doen de lokale boeren en burgers:
  Zij zoeken de ruimte en vrije natuur en rijden in alle rust en ruimte om de dwaze Plofschaatsers heen en genieten volop van de prachtige natuur. wel zonder vaantje, dat je weer lekker aan de plofkippers kunt hangen....

 • duofarm1

  HYPOCRIET GEPLOF !
  De afgelopen week werd noord/oost Nederland geteisterd door de anti-plofkippers uit het westen. En wat gaan deze anti-plofkippers dan doen ?
  Ze worden Plofschaatsers; ze kruipen massaal op een kluitje en gaan vervolgens opeengepropt in een lange dichte slinger van (voeder)stempelpost naar de volgende. plof, plof, plof...... En wat doen de lokale boeren en burgers:
  Zij zoeken de ruimte en vrije natuur en rijden in alle rust en ruimte om de dwaze Plofschaatsers heen en genieten volop van de prachtige natuur. wel zonder vaantje, dat je weer lekker aan de plofkippers kunt hangen....

 • John*

  4/5 van de aanhangers zijn mensen die last hebben van het Not In My Backyard syndroom... als dat bedrijf 100 meter verderop weg is stijgt de waarde van t huis.. of als dat bedrijf 100 meter verderop binnen de regels uitbreidt en weer 30 jaar doordraait dan daalt de waarde weer.... Is het bedrijf of dreiging in de buurt weg dan hebben ze deze clubs niet meer nodig en zijn er weer wat aanhangers minder. Ondertussen blijven deze mensen gewoon 'plofkippen' kopen en kiloknallers worst. dierwelzijn en milieu interessert ze geen bal maar het komt voor deze groep goed uit dat er van deze organisaties zijn! Het is gewoon heel simpel bij de haven vind een controle plaats: linksaf is mensenvoer, rechtsaf dierenvoer.

 • gerjan slingenbergh

  Wat een nonsens bericht. De rabobank is een internationale bank, de kans dat dat geld uit Nederland komt is twijfelachtig. Eên ster vleeskuikens hebben wel degelijk een langer leven en ook veel meer ruimte om op te groeien. Rusland importeert nu kuikenvlees en gaat de produktie zelf ter hand nemen. Daar is niets mis mee en zeker niet n.a.v. akties van Wakker Dier en dierenbescherming.

 • joannes

  Dus John* de Stadt rukt op en laat zich gelden! Met het gevolg dat de bedrijven en de agro toekomst het land uit gejaagd worden. Tot op heden profiteren de kennis centra en agro diensten sector nog van de top status en die worden dan ook van harte gesteund met exportsubsidies, op maar vooral veel ver weg te verkopen! Alles in de veronderstelling dat we het net zoals de textiel, of scheepsbouw, goedkoop kunnen importeren zonder ons zorgen te maken over het milieu of het dieren welzijn. En dan praten we niet over de strategische waarde om Nederlanders, in tijden van onrust en wantrouwen, met Nederlandse producten te kunnen blijven voorzien van voedsel.

 • Elevage

  helaas vergaderboer heb je het helemaal bij het rechte eind.
  En dan niet vergeten dat die stallen in het buitenland gebouwd worden met subsidie van de EEG.
  En bedankt maar weer jongens..........................

 • zwbig

  Het laatste van #8 is natuurlijk erg belangrijk, want de voedselveiligheid bevindt zich in Nederland op een eenzaam hoog niveau, vooral ook wat betreft het voedsel voor de dieren want zoals onderaan #6 gemeld wordt zijn er twee stromen en daarbij is rechtsaf(dierenvoer) hetgeen met de hoogste eisen, hoger dan mensenvoer!!
  Verder is ook de werkgelegenheid in en om de agrosector van belang, of heeft ieder die dit leest een goede baan??

 • alco1

  Wij in Nederland denken dat wij onze economie draaiende kunnen houden met regeltjes voor elkaar te bedenken en daardoor weer adviseurs nodig hebben om hiervoor een oplossing te zoeken en als dit niet lukt we iemand in de arm kunnen nemen, die weer werk heeft om een baan voor ons te vinden en ga zo maar door. Wat ik zeggen wil is dat het wel lijkt of niemand door heeft ,dat Nederland geld moet verdienen, om daadwerkelijk sociaal te kunnen zijn.

 • Frans Smit

  De meesten van ons willen toch een vrije (wereld)markt waarop geconcurreerd kan worden ?! Dat betekent ook dat er boerenbedrijven weggeconcurreerd worden. Als we het dan zelf ook eens aan den Lijve ondervinden, moet je ook niet zeuren.

 • Mels

  Toch denk ik dat Hans Brasil het zo gek nog niet bekeken heeft.Er mag wat nuance bij maar ik kan heel ver met hem mee gaan,ook met vergaderboer maar minder.

 • Bojo

  Wat is het verschil met bijv. spijkerbroekfabrieken in Azië waar met geld van Nederlandse kledingmerken kinderen worden misbruikt voor goedkope arbeid..? Het resultaat van allerlei actiegroepen die kinderarbeid in Nederland illegaal hebben gemaakt. Foei! Hadden ze nooit mogen doen!

 • geen boer

  'Waarom zouden Hollandse burgers, consumenten, en kiezers zoiets nou in Nederland willen hebben?'
  Omdat ze geld willen verdienen? Mag dat niet? En die zogenaamde 'maatschappelijke schade' slaat natuurlijk nergens op. Ons land is schoon en de mensen leven langer dan ooit. En de russen mochten willen dat ze onze mest hadden om hun land vruchtbaar te houden.

 • Bojo

  'Ons land is schoon'?? Ten eerste: waar baseert u deze uitspraak op? De lucht boven Nederland is één van de smerigste en ongezondste ter wereld! Daar draagt de veehouderij ook aan bij. Ten tweede: Al zou ons land schoon zijn, dan nog veroorzaakt onze veehouderij veel schade elders op de wereld, bijv. door uitstoot van broeikasgassen, gebruik van olie, kappen van oerwoud voor sojateelt etc. Ten derde: Veel wetenschappers geven aan dat het slechts een kwestie van tijd is voordat er een ernstige zoönose-epidemie zal uitbreken. Nou kom maar op hoor, zet die megastallen maar neer, zonder na te denken over de gevolgen voor de toekomst...

 • bankivahoen

  Waarop baseer jij dat hier de lucht één van de smerigste en ongezondste is van de héle wereld, Bojo@?

 • joannes

  Bojo, je kan lekker schrijven maar slordig in je informatie die je gebruikt. Ten Eerste Nederland heeft niet een van smerigste en ongezondste lucht en wanneer er een concentratie is, is die boven de steden waar de industrie en verkeer de grootste (mis)daders zijn. Over de schade van de veehouderij elders op de wereld is men het niet eens, en daarbij zijn er allerlei initiatieven dit zo gezond en millieu vriendelijk te doen. Maar uit je text blijkt dat je vooral voor je meningsvorming in populaire aktiegroepen rethoriek geintresseerd bent. Een verhaal wat er alle belang bij heeft, onschuldige oppervlakkig denkende burgers te beinvloeden voor een schuldgevoel waarmee ze hetzij een stem, hetzij een donatie kunnen winnen voor hun beroep; lawaaimaken. Je bent misleid en het zou je sieren met meer fundamentele, (wetenschapplijk) gebalanceerde informatie en opmerkingen te komen.

 • jordi 1455

  Bojo dan moet je vaker de fiets gaan pakken in plaats van dat je met je auto naar het werk gaat dat nog geen km rijden is, zo kom je goedkoper uit en bespaard het milieu, maar nee Bojo is lui.

 • Hans Brasil

  @ geen boer, 'Waarom zouden Hollandse burgers, consumenten, en kiezers zoiets nou in Nederland willen hebben?'
  Omdat ze geld willen verdienen? Mag dat niet? tuurlijk mag dat, het is jullie van harte gegund. Maar wie verdiend dat geld dan, waar je het over hebt?? de vleeskuikenhouders??met de neus boven water en de lippen eronder??geen boer, de enigste boeren die, m.i. in Holland wat geld verdienen zijn de akkerbouwers,met de hoge graanprijzen, en de melkveehouders, de rest bungeld of valt. Dan ga je toch niet tegen wil en dank het land 3 maal meer varkens en kippen vlees laten produceren dan ze op kunnen eten?

 • Leo van Malsen

  Je kunt het ook gerust zien als de afwachtende houding van de sector zelf. Jullie laten je het overkomen. In afwachting dat er ergens wel iemand zal opstaan die het tij keert? Iemand die met feiten ombouwt deze discussie weerlegt, werkend aan een beter imago? Als de sector het zelf niet oppakt gaan de gevolgen straks nog veel verder. Dit zijn lui die eerst beginnen bij de 'plofkip' en als ze dat gewonnen hebben gaan ze voor de volgende vorm van kippenhouderij of varkenshouderij, of melkveehouderij...

  En het is eigenlijk heel simpel, doe wat zij ook doen. Ga niet het gesprek aan met die 5% veganisten maar zoek je steun bij de 95% die denkt dat ie tegen plofkippen is omdat het er op TV zo zielig uitziet maar er verder niks van weet.

  http://www.boerenweg.nl/agrarisch/wakkerdier-en-hun-slapende-leden/

 • Ineke1

  In het buiteland komen ook steeds meer protesten tegen de (intensieve) dierenhouderij.
  En de mensen willen goedkoop vlees omdat er niet genoeg wordt overgeschakeld op biologisch, en het goedkope vlees de markt op wordt gestuwd door een overcapaciteit.
  Bio is bovendien ook veel beter is voor de dieren want op de reguliere manier worden ze steeds zwakker en meer vatbaar voor allerlei ziektes.

  Afbouwen via biologisch en over gaan op diervrije akkebouw is en blijft de beste optie voor alles en iedereen.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.