Redactieblog

3832 x bekeken 19 reacties

Wakker Dier stimuleert verkoop kip

Als Wakker dier acties houdt tegen de plofkip stijgt de omzet. Cijfers wijzen het uit en als je goed nadenkt, is het niet zo vreemd.

Reclame bepaalt voor een belangrijk deel de aankopen van de consument. Als Wakker Dier ieder uur de via de radio roept dat de plofkip bij Albert Heijn in de aanbieding is, blijft dat hangen. Kopers spoeden zich er heen en kopen de kip. Meer dan normaal, want kip kan prima in de diepvries.

"Maar Wakker Dier voert actie tegen de plofkip", zult u denken. Zeker, maar dat weet de consument al. Ze draaien al zolang dezelfde plaat af. Degene, die dat ook vindt, koopt al lang een ander stukje vlees. Degene die zich echt in het leven van de kip verdiept weet dat Wakker Dier schandelijk overdrijft en dat kip op een verantwoorde manier wordt geproduceerd. Geheel volgens de richtlijnen. Geen enkele reden om geen kip te eten.

Daarom moet Wakker Dier maar mooi doorgaan met de reclame voor kip. Het stimuleert de omzet en daar kunnen de kuikenmesters van profiteren.

En wat de benaming 'plofkip' betreft, dat slaat natuurlijk nergens op. Zo overdreven, zo onwaar, dat de consument dat doorziet en lekker geniet van kip, het heerlijkste stukje vlees. Wij thuis ook.

Mooi zo doorgaan, Wakker Dier.

Laatste reacties

 • ikkethuis

  liever een mals stukie vlees, dan taaie spieren en pezen waar niet doorheen te bijten is, en eet als een kauwgom die je niet weg kunt slikken

 • B bob

  Vergaderboer heeft zelf waaschijnlijk zo'n achterhaalde plofkippenstal . Dat de kortzichtige consument tegen zichzelf in bescherming moet worden gnomen is verduidelijk! Het is slechts een questie van tijd voordat het op grote schaal misbruik van antibiotica de plofkip de kop kost. Vergaderkop weet van het bestaan van Multiresistente pathogenen zoals esbl/ehec/mrsa en weet dat een ernistige redenen is om plofkip te laten liggen in de supermarkt.

  De stallen zonder beter leven ster van de Dierenbescherming zllen hun product op termijn seeds moeilijkerkwijt kunnen.

 • kleitokkers

  De vraag die steeds boven komt is, heeft iemand het recht om te bepalen wat je wel en niet mag eten

 • bankivahoen

  De consument beslist wat ie koopt en niet de zelfingenomen roeptoeters die denken de wijsheid in pacht te hebben!Bang maken met bacterien en virussen etc. helpt toch niet !

 • B bob

  De overheid kan de consumptie van zwaar verontreinigde kip verbieden en het tegelijk uit de voedingsketen verwijderen. kleitokkers. Zodra mensen massaal ziek worden na het eten van een product ( ehec duitsland ) ben je klaar als producent !
  Bankivahoen mag met de kop in het zand heel hard schreeuwen maar daarmee kan hij niet voorkomen dat salmonela/esbl/vogelgriep/mrsa/Q-koorts/varkenspest/mond en klauwzeer/ehec etc.etc. regelmatig n het nieuws komen en de veesector te kakken zet.

 • kleitokkers

  Je blijft gewoon anti b bob, maar dan een ander argument. Dankzij bio heeft de gewone landbouw zich enorm door ontwikkeld qau gebruik van bestrijdingsmiddelen, ook antibiotica en ook de dier houderij systemen. zie kistkalveren,legbatterijen, koeienaanbindstallen,zeugen aanketting kunstmest e.t.c. Dit is allemaal door ontwikkeld en je ziet dat dit heel dicht tegen biologische aan begint te komen. Maar ontwikkeld biologisch zich wel door.

 • Elevage

  juist kleitokkers: waar bemoeien ze zich mee, ik bepaal zelf wel wat ik wel en niet eet.

  Oh en Bbob over verontreinigd eten zou je eens een boekje van Corinne Courget kunnen bekijken met alle gebruikte E-nummers in voedsel. Dat zal aan de andere kant van het water wel geen E-nummer heten maar het systeem is hetzelfde. Veel overbodige toevoegingen om maar te zorgen dat jij blijft dooreten en weer wat kilo's aankomt. Straks ben je zelf een plofkip

 • Ypma

  Plofkippen ontstaan door op een gewetenloze manier misbruik te maken van het hybride effect en dat wordt nog eens versterkt door antibiotica als groeimiddel te gebruiken. Die kippen groeien dan op een onnatuurlijke manier keihard door. Hun botjes zijn daar niet tegen bestand en ze lijden alleen daardoor veel pijn. Door het overgewicht krijgen die dieren voerzool ontstekingen die niet genezen en ook problemen met hun ingewanden die in de verdrukking komen. Vlees dat zo snel groeit zit vol met water kan ook niet rijpen dus het is totaal smakeloos
  Het is jammer dat in het bericht van de Gelderlander geen foto is geplaatst van een normaal kuiken van 5 weken naast die plofkip. Dan kan je goed zien hoe gruwelijk die plofkip het heeft gehad in haar korte leven.
  In Frankrijk heb je o.a. voor kippen een door de overheid gecontroleerd kwaliteitsvoorschrift voor kippen voorzien met het 'label rouge' kenmerk.
  Die kippen leven 12 weken als scharrelkip met goede voeding. Ze smaken heerlijk en zijn in de supermarkt goed betaalbaar.. Waarom kan dat hier niet? Zeker omdat al die plofkipboeren liever een achterhoede gevecht voeren met behulp van Wageningen ten koste van de kip en de consument die nog wel smaak heeft en gezond wil blijven.

 • HvdR

  Ypma, de plofkip bestaat helemaal niet. Het is een verzinsel van de terreurorganisatie Wakker Dier om de reguliere pluimveehouderij in diskrediet te brengen.

 • Ypma

  Als kippenboer zou je je vak beter moeten leren kennen. Uit het assortiment dat je in de stal zou kunnen opnemen is de plofkip het dier dat het snelst groeit.Het is ook de kip die het meest daardoor lijdt en daardoor ook de meeste antibiotica nodig heeft. Voor de consument is het de goedkoopste, meest smakeloze en meest ongezonde, vanwege de resistente bacteriën, stukje vlees.
  Dit type kip moet daardoor verboden worden. Zelfs in Brazilië, de grootste kipvlees producent, werkt men met langzamer groeiende en duurzamere kippen.

 • bankivahoen

  Ypma@,welke soort kippen of welk ras gebruikt men dan in Brazilie ? Ben erg benieuwd.

 • Ypma

  Er is tegenwoordig maar 1 multi national die de diverse typen bedrijfskippen ontwikkelt. Je bent zelf verantwoordelijk welke kip je op je bedrijf toelaat zoals de plofkip, Label rouge kip, de biologische kip en wat er nog verder gewenst is. Het verschil tussen deze kippensoorten is het tempo waarin ze vlees op de botten ontwikkelen. De plofkip doet het in 30 dagen tegenwoordig en de label rouge kip mag er ongeveer 80 dagen over doen. Het zal duidelijk zijn dat de label rouge kip minder ziek is en veel smakelijker vlees levert.
  Dan heb je natuurlijk ook de ouderwetse vleeskippen zoals de noord hollandse blauwe, de kraaikop, het mechelshoen en de Bresse kip die veelal aan de betere restaurants geleverd worden. Die slacht je pas na 15 a 16 weken en zijn dan nog heerlijk mals en onvergetelijk lekker.

 • bankivahoen

  Ypma@ graag een beter antwoord op mijn vraag# 11.

 • politiek

  Beste bankivahoen. Het verbaast me als u dat zelf niet weet. Laat ik ook eens voor een ander antwoord geven , wat u zo vaak doet.

 • bankivahoen

  Politiek@,bedankt voor de gedachte dat U zich verbaasd dat ik niet weet wat voor merk/ras er in Brazilie gebruikt wordt,dat geeft aan dat je me anders wel intelligent vindt! Ik kom er tenminste voor uit dat ik de wijsheid niet in pacht heb! Maar verder is het een normale vraag waar ik een normaal antwoord op wil krijgen.Enne niet zo snel op de teentjes getrapt voelen is fijner voor je gemoedsrust.

 • W Geverink

  Brasil exporteerd mensen! Zeker zullen er in Brasil ook langzaam groeiende rassen rondlopen maar als exportland op de wereldmarkt krijg het daarmee geen poot aan de grond. Daarom kun je er van uit gaan dat in Brasil dezelfde of vergelijkbare rassen en kruisingen gebruikt worden als in de rest van de wereld.

 • politiek

  Beste bankivahoen. Bijzonder sportief van u dat u toegeeft niet intelligent te zijn. Enne, wat die gemoedsrust betreft, inzake het hormoongebruik in de veehouderij staat u geheel vrij om te informeren waarom dit vertrouwelijk behandeld moet worden met een zwijgplicht. U maakt zich daar inderdaad niet druk om. Dat hoef ook niet , dat doen anderen dan wel voor u. Dat is beter en fijner voor uw gemoedsrust.

 • Rip

  Waar hebben we het over? We moeten zorgen positief in het nieuws komen en niet bakkeleien over plofkippen. Er voor zorgen dat we positief in het nieuws komen is veel beter.

 • Khalid en zijn maten

  Ik kan uit deze discussie opmaken dat politiek en Ypma geen directe binding hebben met de reguliere pluimveehouderij,er zijn al een aantal grootouder-dierbedrijven in NL die de langzamer groeiende rassen op dit moment in de stal hebben,wat dus betekent dat rond de kerst ook de reguliere vleeskuiken bedrijven de langzamer groeiende rassen in de stal kunnen hebben. Dus de roeptoeters op dit forum lopen weer lekker achter de muziek aan......

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.