Redactieblog

1 reactie

Waarom zijn boeren zo handig?

Kun je geen vaklui inhuren, want: te duur? Dan moet je gewoon handig worden.

De financiële crisis treft nu ook filmsterren in Hollywood. Megaster Brad Pitt vertelde aan de BBC dat acteurs en actrices er rekening mee moeten houden dat 10 miljoen dollar per film er niet meer in zit. Hoeveel nog wel, werd niet duidelijk, maar Pitt zit echt niet meteen krap bij kas. Onlangs liet hij zelfs nog een schietbaan aanleggen op zijn landgoed.

Daar moest ik aan denken toen ik een varkenshouder sprak die juist de bouw van een nieuwe stal had afgerond. Veel had hij zelf gedaan. Metselen, lassen, slijpen, beton storten, spanten zetten...

Hoe komen boeren zo handig? Zelf kan ik best een leuk konijnenhok in elkaar knutselen, maar een stal? En van mijn agrarische opleiding herinner ik me ook geen bouwkundige colleges. Deze varkenshouder had dat op school ook niet gehad. Hij was, net als zo veel van zijn collega's, van de soort dat al doende leert. Jazeker, heel handig om van alles te kunnen. Maar ... dat was dus niet uit weelde, benadrukte hij. Vaklui inhuren, kon gewoon niet uit. Al jaren niet.

Dat wierp wel even een ander licht op al die handigheid. En op Brad Pitt die dus ondanks de crisis in Hollywood zo'n schietbaan liet aanleggen. Reken maar niet dat hij zelf beton heeft staan draaien.

De handige varkenshouder zag er de humor wel van in. 'Ach, die vent heeft vast een rijke vrouw.' Grappig. Maar feit blijft dat de meeste boeren niet handig zijn geworden uit weelde.

Eén reactie

  • Bison

    een schiet baan aanleggen hoeft in Amerika niks te kosten,..zet je doelwit aan het eind van een grasbaan tegen een heuvel aan( zodat kogels in de grond slaan en niet een mijl of 2-3 verderop in iemand z'n kop terechtkomt en paf er op los.

    Er zijn zat boeren die zichzelf goed kunnen bedruipen op bouw en repareer gebied,maar de meesten kunnen nog geen kromme spijker rechtslaan.

    Als je afgelegen zit als ik en je kan jezelf niet helpen op elk gebied en voor elk wisse wasje naar town moet rijden of iemand laten komen om he voor je te doen kun je beter maar niet gaan boeren,..of je moet goed in de knaken zitten.LOL

Of registreer je om te kunnen reageren.