Redactieblog

3 reacties

Verbazing over Van Weperen

Jan Van Weperen verbaast zich over Engeland. Hij heeft helemaal gelijk. Verdeeldheid maakt de Engelse boer zwak. Coöperatieve initiatieven kwamen niet tot wasdom.

Hij heeft ook de oplossing voorhanden. Boeren en zuivelverwerkers moeten eensgezind bouwen aan een ketenstructuur. Dan kunnen de melkprijzen beter worden.

Goed verhaal van Jan Van Weperen. Alleen knaagt er bij mij iets als ik dit lees. Want zaagt dezelfde Jan van Weperen niet aan de poten van FrieslandCampina? Niet via de democratische weg van de ledenvergaderingen, maar door het organiseren van een bijeenkomst waar honderden boeren kwamen om te protesteren tegen de nieuwe regeling voor weidegang. En nog wordt de actie voortgezet.

Gelukkig hield FrieslandCampina de rug recht en zette de regelingen door. Maar wat Jan van Weperen en zijn kompanen deden was het ondergraven van de democratische besluitvorming binnen FrieslandCampina. Niks geen streven naar eensgezindheid.

Kennelijk is het ook voor Jan van Weperen gemakkelijker de splinter in het oog van de ander – de Engelse boer – te zien, dan de balk in zijn eigen.

Laatste reacties

  • joannes

    Precies vergaderboer, woorden zijn goedkoop en kunnen verdeeldheid zaaien. Jan kent dat kunstje! En bij verdeeldheid kunnen diegene, die weten wat ze willen, de meeste profijt winnen!

  • femkesfarm

    Het is wel heel makkelijk om Jan van Weperen steeds persoonlijk aan te vallen zonder zelf je naam eigen naam boven je blog te gebruiken. Wees een kerel en zet je foto en eigen naam boven je blog ipv 'vergaderboer'

  • joannes

    Er is een oud spreekwoord: WIe de bal kaatst kan hem terug verwachten. Nu dat is precies wat vergaderboer hier aan de orde stelt bij Jan. Dit heeft niets met persoonlijk te maken. Het is de inconsequentie aantonen van een mening en gedrag. En dat is precies wat is terug gekaatst!

Of registreer je om te kunnen reageren.