Commentaar

2 reacties

Laks optreden geitensector

Tweet Wakker Dier, 31 juli, 3.37 PM: 'Zoveel zieken en doden en alsnog vaccineert 43% geiten-en schapenbedrijven niet voor deadline tegen Q-koorts.' Los van de feitelijke (on)juistheid, een dergelijk bericht is funest voor het imago.

Melkschapen- en geitenhouders konden tot 1 augustus hun dieren vaccineren, en moeten dit melden bij Dienst Regelingen. De registratietermijn loopt formeel nog een week. Gisteren had driekwart de vaccinatie gemeld. Dat is alweer meer dan de 43 procent van een dag eerder, en waarschijnlijk zal dit percentage nog oplopen. Van de Nederlandse Voedsel- en Warenauroriteit (NVWA) krijgen de bedrijven die nog niks lieten weten alvast een brief. Bij weigering komt de dienst de vaccinatie zelf uitvoeren, op kosten van de veehouder natuurlijk. Hij riskeert daarnaast een proces verbaal.

Volgens LTO wachten geitenhouders tot het laatste moment om in één dierenartsbezoek zo veel mogelijk dieren te enten. De geiten moeten ten minste 3 maanden oud zijn. Een bezoek minder scheelt in de kosten. Bedrijfstechnisch begrijpelijk, maar niet slim. Zegsvrouw Jeannette van der Ven trekt ook graag een vergelijking met de APK-keuring bij auto's. De eigenaar wacht ook tot de laatste dag. De vergelijking is ongelukkig en ongepast, zeker voor een sector die maatschappelijk al onder een vergrootglas ligt.

De geitenhouders moeten de negatieve berichtgeving, zoals die van Wakker Dier, vóór blijven. De bedrijfstak heeft alle baat bij een verbeterd aanzien.

Laatste reacties

  • agratax2

    Geitenhouders lees boern moeten negatieve berichtgeving voor blijven is beter dan later verdedigen. Helaas de negatieve berichten van Dieren en Milieu Activisten kan een boer niet voor zijn, zij vinden altijd wel een stok om de hond te slaan en geven dan de hond (slachtoffer) de schuld.

  • varkenshouder1

    Ik wil geënt worden tegen Wakker Dier !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.