Redactieblog

1706 x bekeken 3 reacties

Kip op het verkeerde nest?

Roland Kip wordt de nieuwe directeur van LTO Noord. Een nieuw gezicht uit een ander nest. Past hij op het LTO-nest?

Ik ken hem niet, dus ik moet hem het voordeel van de twijfel gunnen. Toch ben ik er niet gerust op. Want wat hebben we nodig? Voor mijn gevoel een doortastende man of vrouw, wars van wollig praat. Die mag best van buiten de Landbouw komen, dat is alleen maar verfrissend.

Kip komt uit de wereld van verzekeringen (o.a. Univé). Het laatste jaar was hij door zijn werkgever uitgeleend aan de Nieuwe Vakbeweging (FNV). Hij moest de overgang van de oude FNV naar de nieuwe als projectleider tot stand helpen brengen.

Een moeilijke klus en een moeizaam proces. Een aantal bij de FNV aangesloten vakbonden doet niet mee. Het doel was in juni van dit jaar een nieuwe vakbond te hebben. Men komt niet verder dan een intentieverklaring. Met de opdracht aan de nieuwe voorzitter Heerts om de zaak binnen een jaar tot een eenheid te smeden.

“Een slappe hap, de Vakbeweging is de macht kwijt”. Dat zeggen vriend en vijand en dit wordt in polderend Nederland betreurd.

Maar nu komt het. Kip zegt over de klus die hij bij de nieuwe vakbeweging heeft geklaard: “Ik ben trots op wat we hebben neergezet. Veel mensen zijn tot nieuwe inzichten gekomen”.

Dan breekt mijn klomp. Iedereen zegt dat het moeizame proces naar de Nieuwe Vakbeweging loopt als dikke stroop. En Kip vindt het ‘inspirerend’, beweert hij in wollige taal.

Vindt u het gek dat ik mijn twijfels heb bij deze nieuwe directeur van LTO Noord?

Laatste reacties

  • jan1966

    Kip zonder kop?

  • nicolien

    Misschien moet je het zelf wel worden je weet alles zo goed

  • joannes

    Kip is dus trots op het feit dat hij de vakbonds leden nieuwe inzichten heeft kunnen geven. Ik ben benieuwd of LTO Noord bereid is tot nieuwe inzichten te komen? Kip met verzekerings en overleg ervaring zal misschien een paar weken stage moeten lopen bij de verschillende leden zodat hij aan de lijve voelt wat het is om als land of tuin bouwer risico´s te lopen en de kost te verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.