716 x bekeken 2 reacties

De Mos (PVV) begint actie om Kamerzetel

Den Haag – PVV’er Richard de Mos is een actie begonnen om zijn zetel in de Tweede Kamer te behouden. Geert Wilders laat weten zijn landbouw- en natuurwoordvoerder hoe dan ook geen plaats op zijn kandidatenlijst te gunnen.

Afgelopen weekeinde maakte Wilders de lijst voor de Kamerverkiezingen van 12 september bekend. De Mos komt daar niet op voor. Met zijn actie hoopt hij alsnog op plaats 50 terecht te komen om vervolgens met voorkeursstemmen in de Kamer te komen. Wilders voelt daar echter niets voor.

 

Op zijn nieuwe website houddemosindekamer.nu heeft De Mos een aantal reacties van collegapolitici op zijn aanstaande vertrek geplaatst. Volgens staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) bedient de PVV’er zich van ‘een heel mooi taalgebruik’, waar hij bovendien veel mee bereikt. Joop Atsma, staatssecretaris van milieu, noemt De Mos ‘een toegankelijk man die bij het gewone volk de juiste snaar weet te raken’. Ook VVD-prominent Hans Wiegel laat zich positief over hem uit.

 

Op landbouwgebied is de motie die hij met CDA’er Ger Koopmans over de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) indiende één van de belangrijkste wapenfeiten van De Mos. Daarin pleit hij voor instandhouding van het budget en het beperken van de vergroening.

Laatste reacties

  • Mulders

    Had hij maar niet moeten liegen eigen schild dikke bult!

  • jan scherff

    Richard mos en Paul ter linden doen op mestverwerking en probleem met mest het meesten voor de boeren kijk maar eens naar de kamervragen van Richard mos en elk kamer lid doet wel eens iets dat later niet klopt .

Of registreer je om te kunnen reageren.