Commentaar

2 reacties

Dierenpolitie snel weer afschaffen

De bezuinigingen die in het Catshuis worden besproken kunnen in ieder geval één winstpunt opleveren: afschaffing van de dierenpolitie-in-oprichting.

Het is het kindje van het wonderlijke Kamerlid Dion Graus. De dierenvriend slaagde erin om tijdens de kabinetsformatie ruimte te vinden voor 500 ’animal cops’. Tegen de zin van velen, ook van zijn toenmalige fractiegenoot Hero Brinkman, zo bleek na diens vertrek uit de PVV. Zelfs de Dierenbescherming had haar reserves. Deze vereniging heeft al sinds jaar en dag haar eigen inspectie, de LID, die prima samenwerkt met politie en NVWA. De LID kan op respect rekenen binnen de veehouderij. Desnoods worden bedrijven ontruimd, maar er is nooit sprake van protest vanuit de sector tegen het bestaan van de LID. Dierverwaarlozing is bijna altijd een persoonlijk drama, en geen crimineel gedrag.

Anders is dat met de dierenpolitie. Door de dierenbeschermers de status van politie te geven, hebben incidenten veel sneller een criminele lading. Dat lijkt een betere bescherming voor dieren te geven, maar mensen pikken het niet als ze ten onrechte voor crimineel worden uitgemaakt. Dat werkt averechts. De ChristenUnie in het Overijsselse Wierden heeft nu de kat de bel aangebonden. Er is al sprake van arrestaties, ook zonder dat er aanwijsbaar dierenleed was. Hier kon je op wachten, de animal cops schieten hun doel voorbij. Het is te hopen dat ze snel wegbezuinigd worden.

Laatste reacties

 • J@gertje

  Wonderlijk is Dion Graus zeker te noemen.
  Zo wonderlijk zelfs dat hij dierenliefde vele malen hoger in het vaandel heeft staan dan naastenliefde.
  Zijn inmiddels ex vriendin die notabene ook nog een kindje van hem droeg kneep deze wonderboy de keel dicht en zette haar een pistool op haar hoofd.
  Rutte had er tijdens de kabinetsformatie verstandig aan gedaan door het figuurlijke 'kindje van Graus' gelijk met het badwater weg te gooien.
  Het is i.d.d. te hopen dat zowel de dierenpolitie als Graus snel wegbezuinigd worden.

  Groet,
  J@gertje

 • de kok

  Dion Graai had geen oog voor de hoefbevangen shetjes naast mij, waar ik al 10 j mee bezig was, media is belangrijker. Dierenpolitie werd van hogerhand tegengewerkt. Dierenbescherming is een politieke organisatie, alleen geld is van importantie, dieren waar zij niet naar omkijken haal ik weg en weet dat hoe harder er geroepen wordt, hoe minder geloofwaardig ze zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.