Commentaar

2099 x bekeken 3 reacties

Welvaartsverschijnsel

Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw had de vraag kunnen ontwijken, maar hij koos te antwoorden.

De Partij voor de Dieren is eerder een overbodig welvaartsverschijnsel dan dat hij blij is dat de partij bestaat. Hij zei het zondagavond in het tv-programma Kwestie van kiezen.
Bleker is na een radiostilte weer op tv en profileert zich nadrukkelijk als no-nonsense politicus. Hij neemt kordaat stelling in het debat over dieren, natuur en platteland. Hij zou het kunnen verpakken, maar doet dat bewust niet.
Een discussie over het bestaansrecht van de Partij voor de Dieren is niet nieuw. Bijna elke gevestigde partij heeft immers een standpunt over dierenrechten. Eenzelfde lot trof eerder ’one issue’-partijen als bijvoorbeeld de Partij voor Ouderen. De vraag of een dierenpartij decadentie is, is eigenlijk niet interessant.
De partij ís er, al vijf jaar. De tweemansfractie vertegenwoordigt in het huidige parlement ruim 122.000 kiezers. Zij vinden dat er speciale aandacht voor dieren nodig is, meer dan specifiek voor zorg, onderwijs of veiligheid.
De partij is invloedrijk. Thieme c.s. zetten dierrechten op de agenda en dwingen andere partijen stelling te nemen. In elk debat over milieu, natuur, volksgezondheid of voedselveiligheid hangt een component dierenwelzijn. Niet alleen Bleker, maar ook zijn collega’s in het kabinet moeten daar rekening mee houden. Of ze het leuk vinden, of niet.

Laatste reacties

  • Mulders

    Jammer dat politieke partijen in Nederland niet verboden kunnen worden.

  • Mels

    Kunnen we Thieme niet dwingen om alleen maar mooi te zijn? Een deel van onze bevolking is vervreemd van de voedsel productie en manier waarop dat gebeurt of gebeuren moet om de KOSTPRIJS van het voedsel laag te houden.Gelukkig zijn het er maar 122000 die er werkelijk op stemmen.....

  • Mulders

    volgens mij wil Thieme gewoon dat de mensen vervreemden van de voedselproductie want aan goede initiatieven wordt 0,0 aandacht aanbesteed bij die partij van haar.

Of registreer je om te kunnen reageren.