Redactieblog

268 x bekeken

Opvolger (10)

Het bedrijf overdoen aan je zoon is niet niks. Het heeft er soms meer van dat het je wordt afgepakt.

Dat is tenminste bij ons het geval. Hans was weer even bij ons om zaken te regelen. Hij voerde gesprekken met de accountant, had al plannen voor een andere bedrijfsvoering en deed alsof hij al de baas is. Dat zint me niet. Ik wil nog jaren door blijven boeren en ben nog niet van plan de touwtjes uit handen te geven.

Hans ziet dat duidelijk anders. Hij bemoeit zich met alles en neemt beslissingen, waar wij nog wel even over na willen denken. Gisteravond deelde hij ons weer een paar dingen mee, die hij had geregeld. Nota bene een gesprek met de Bank over de toekomstige financiering. Hij heeft hier geen cent, maar was wel bezig met zijn toekomstige erfenis. Ik had hem toestemming gegeven om met de Bank te praten, maar niet om vergaande beslissingen te nemen.

Op een bepaald moment werd ik boos, omdat ik vond dat hij ook mijn financiële toekomst ging regelen. Dat ging mij te ver. “Ik kleed mij niet eerder uit dan op het moment dat ik naar bed ga”, zei ik nadrukkelijk. “Ik wil tot mijn dood financieel onafhankelijk zijn. Ik beslis zelf over mijn geld. Ik help je graag om boer te worden, maar niet ten koste van ons." En toen ging ik echt naar bed.

De volgende ochtend hebben we het er even over gehad, waarbij Hanna bemiddelde. Ik geloof dat Hans het wel begrijpt. Aan de andere kant is hij zelfstandig en heeft een prima bedrijf opgebouwd in Texas. Ik moet wennen aan het idee dat ik geen kind als opvolger heb, maar een volwassen ondernemer.

Maar ik wil wel een beetje plezier in mijn werk houden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.