Boerenblog

367 x bekeken laatste update:14 feb 2012

Het toegangshek

Een kolossale poort bij de ingang van een erf. Heeft dat iets te maken met het ego van de eigenaar?

Behoort de goed verzorgde, kolossale poort bij de ingang van het erf toe aan de netste boer? Heeft dit iets te maken met de winstgevend-heid van de onderneming of heeft het misschien iets te maken met het ego van de eigenaar? Of heeft het met iets van al deze dingen van doen? Hoe groter het bedrijf, hoe groter het hek?

 

Grote vette letters

Imposante ingangen zijn aan de orde van de dag. De naam van de boerderij of stoeterij in grote vette letters er boven. Het is mode om dikke boomstammen te gebruiken, aan de bovenkant gestut. Sommigen maken de fout om de letters te klein te schrijven. De toevallige voorbijganger kan er weinig van maken, behalve dat het een mooie ingang is. Voor de doelbewuste bezoeker, bankbestuurder of vertegenwoordiger zal het immers gemakkelijk zijn om de ingang te vinden.

 

Hier en daar zie je alleen een weg. Geen naambord, niets. Is dit misschien een bedrijfseigenaar die niets wil bewijzen?

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.