Commentaar

1214 x bekeken 2 reacties

Claimcultuur

Verzekeraar DAS gaat de schade die Q-koortspatiënten leden, claimen bij geitenhouders.

DAS heeft hiertoe de Stichting Q-koortsclaim opgericht. Via het Centrum voor Letselschade in Nijmegen wordt aansluiting gezocht bij de Ombudsman en de patiëntenvereniging Q-uestion.
Q-uestion probeert bij de overheid geld los te krijgen. Een openbare hoorzitting van de Ombudsman ergens dit voorjaar met alle sleutelfiguren moet hiervoor munitie opleveren.
De Stichting Q-koortsclaim kiest voor de directe route. Advocaat Luc Rohof ziet mogelijkheden. Volgens hem kunnen enkele Q-koortspatiënten precies aangeven op welk bedrijf zij de ziekte hebben opgelopen. Dat is kras. De verdenking kan misschien heel groot zijn. Dat is iets anders dan onomstotelijk aantonen dat op een bepaald moment de persoon de bacterie opliep die hem ook nog ziekte maakte. Het is juridisch nauwelijks hard te krijgen. Zeker niet voor een grotere groep mensen. En stel dat in een uitzonderingsgeval de link bewezen is, dan is het nog de vraag of de geitenhouder nalatigheid valt te verwijten.
De patiënten kunnen niet verkroppen dat de geitenhouders wél compensatie kregen voor het ruimen van hun zieke dieren, terwijl zij niets ontvingen voor hun leed. De claim lijkt eerder ingegeven door frustratie en een op hol geslagen claimcultuur, dan op realiteitszin.

Laatste reacties

  • monumenta

    Het zou van de gekke zijn als het zou lukken.

    Ik las ook van de boer die voor € 50,000 aan plantuitjes afleverde en nu een claim van € 800.000 krijgt omdat er een aaltje is gevonden. Met dit soort dingen is alle redelijkheid ver te zoeken!

  • gvullings1

    In dit geval zou ik de zichtstal maar sluiten, blijkt het toch een goede policy om burgers te weren van het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.