Redactieblog

2 reacties

Verdaas lijkt beetje op boer

Boeren dragen zelden een das en daar hebben we de nieuwe staatssecretaris van landbouw Co Verdaas ook niet op kunnen betrappen. Maar er is meer dat hem verwant maakt met een boer. Namelijk het zoeken van de grenzen van de regelgeving.

Bij hem gaat het om zijn woonplaats. Dat was Zwolle, maar toen hij gedeputeerde van Gelderland werd moest hij in die provincie wonen. Dat loste hij pragmatisch op. Met een vriend kocht hij een appartement in Nijmegen. De vriend werd voor 99 procent eigenaar, Verdaas voor 1 procent. Dat huis werd zijn adres in Gelderland, maar hij bleef wonen in Zwolle.

Tegen de regels in liet hij zich de laatste jaren honderden keren met de dure dienstauto naar Zwolle rijden. Op kosten van de provincie dus, die ook nog zo gul was om de daarbij behorende belasting van duizenden euro's te betalen.

De provincie geeft grif toe dat het gebruik van de dienstauto ruimer was dan de regels aangaven. Daartoe hoorde ook het afleveren van de gedeputeerde op een ander adres dan zijn formele privéadres in Gelderland. Verder zijn er nog wat grensgevallen met declaraties, maar daarover wil men op het provinciehuis liever niet praten.

Tot zover ons bericht uit Gelderland. Co Verdaas was een goede gedeputeerde, die hard werkte. Dat zal hij zeker ook als staatssecretaris doen. Plezierige bijkomstigheid is dat hij er op zijn minst begrip voor zal hebben dat wij als boeren ook de randen van de regels opzoeken. En soms een beetje stout zijn.

Dat is een verfrissend vooruitzicht.

Laatste reacties

  • agratax2

    Verdaas zocht de grenzen op en ging er over zonder terug gefloten te worden. Dit is nog het aller ergste. Als de boeren de grenzen opzoeken en trachten op te rekken dan zal hij ingrijpen, met of zonder begrip. Hij zal de komende 4 jaar (hopelijk) de hete adem van de oppositie in zijn nek voelen en mag dan ook niet sjoemelen als het over boeren gaat. Eigen gewin valt over te onderhandelen met de al even ruimdenkende politici van welke kleur dan ook.

  • Rip

    Verdaas in een typische salonsocialist. Zelf de zakken vullen en soberheid voor de andere preken. Toch kan hij met zijn geschiedenis nooit erg streng de regels handhaven. De oppositie zal hem dan zeker met zijn eigen ervaring met het overschrijden van de regels confronteren. Wat dat betreft kunnen we als boeren blij met hem zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.