Redactieblog

734 x bekeken

Kerstgevoel?

Ik lig in bed, met aan beide kanten een kleintje tegen me aan. Michel is er al uit. Mijn verstand zegt me dat ik er beter ook uit kan gaan. Heb ik nog even een moment voor mezelf. Om bijvoorbeeld de kerstkaarten af te maken, mijn nieuwe overlockmachine uit te proberen, de aardappelen te schillen voor het middageten of de kerstversiering op te hangen.

Maar mijn oogleden herinneren me eraan dat het pas half één was toen de kleine meid eindelijk in slaap viel. Ze zakken langzaam weer dicht. En ach, de kerstkaarten kwamen, met nog minder dan een week te gaan voor kerst, toch al niet meer op tijd. En mijn nieuwe lockmachine, die moet ik misschien maar in de doos laten zitten tot ik er in de nieuwe woning een vaste plek voor heb. De aardappelen kunnen straks ook wel. En de kerstversiering...

Tja. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog helemaal niet in de kerststemming ben. Deels omdat ik me erop had verheugd met kerst in de nieuwe woonruimte te zitten, waar eindelijk weer plek is voor een echte kerstboom. Maar omdat het bed en de keuken nog uit Nederland moeten komen, zijn we nog maar niet overgegaan.

Michel wil wel een provisorisch keukentje maken. Maar sinds we gisteren besloten hebben dat we dit weekend de eerste koppel koeien over willen doen, is het hier een gekkenhuis. Extra mannetjes ingehuurd. Tot laat zijn onze Nederlandse hulpkrachten nog aan het werk (vannacht tot twee uur de speciale coating op de vloer van de melkput gebracht). Er wordt gelast, geslepen, geboord en gezaagd. En geveegd alsof het een huiskamer betreft. Ja, elk spijkertje of stuk slijpafval moet van de mest- en voergang. Vandaag gaan ze de melkmachine met water proefdraaien. En de melktank met freon vullen.

Kerst zit dus nog niet echt in ons hoofd. En nu we vorige week gehoord hebben dat een kennis van ons ongeneeslijk ziek is (ze is jonger dan wij!), weet je even weer heel goed waar het allemaal om gaat. Die kerstversiering is leuk. Maar het geluk dat is op dit moment het besef hoe gezegend we zijn met elkaar en onze gezonde kindjes.

Ik geef ze allebei een dikke kus op hun slapende hoofdjes en geniet van hun warme lichaampjes tegen me aan. Dit is mijn kerstgevoel. Ik blijf nog lekker even liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.