Redactieblog

2 reacties

Lieve Marx Rutte en Diederik Samsam,

Sinds vele jaren vaar ik altijd graag naar Nederland om jullie te bezoeken met een goed gevulde hand. Maar dit jaar ben ik mij een mijtertje geschrokken, toen ik nog maar net uit Spanje was vertrokken.

Want op mijn boot bereid ik mij altijd heel goed voor, dan lees ik elke krant van voor naar achter door. Ik was onaangenaam verrast door de val van het kabinet en meteen daarna verbaasd hoe snel het weer is neergezet. En waar is nu de Landbouw gebleven in Den Haag? Ministerie van Economische Zaken, dat is mij veel te vaag.

Hoe is het met mijn ponyvriend, de goede strijder Bleker? Met de nieuwe man daar is de toekomst heel onzeker. En hoe moet het met de boeren na dit regeerakkoord? Ze worden genegeerd want er staat slechts een enkel woord. Ruimte voor ontwikkeling en innovatie wordt beloofd. Maar hoe dit vorm moet krijgen, daarover breek ik mijn hoofd. Bij de tweede pijler van het GLB komt een zwaartepunt, maar aan iedere lidstaat is eigen invulling gegund. Dus de Nederlandse boeren maken plaats voor vogeltjesland, terwijl ze daar in Frankrijk niets hoeven doen pour l'argent. En Edith wil niet schipperen en de achterban niet nivelleren, ben ik blij dat ik me niet tot de VVD heb laten bekeren!

Het wordt dus hoog tijd voor een wijze les van mijn kant, ga er maar eens goed voor zitten want het is heus relevant. Sinds mensenheugenis zorgen de boeren voor ons eten, zij zijn heel erg belangrijk, dat mogen wij niet vergeten. Zij werken met veel passie en zijn professioneel, ze hebben liefde voor hun vak en vragen niet te veel. Zulke waardevolle mensen verdienen aandacht in 's lands plan en ook heel veel respect want ze kunnen er wat van! Overal ter wereld wil men van onze boeren leren, maar dat deze gans met gouden eieren wordt geslacht lijkt jullie niet te deren. Daarom een dringend verzoek aan u, heren uit Den Haag: denk eens aan onze boeren, dat is geen vrijblijvende vraag. Zorg dat zij kunnen leven en werken in dit land; zij maken voedsel voor een ander, ik heb aan hen mijn hart verpand!

De Sint

Laatste reacties

  • jan1966

    Boeren zijn het uitschot van de samenleving geworden in Nederland

  • Mozes

    Buitengewoon knap zo'n tekst helemaal op rijm.

Of registreer je om te kunnen reageren.