Redactieblog

12189 x bekeken 1 reactielaatste update:29 okt 2012

De 25 mooiste boerenliedjes

Veel tv-programma’s liften mee op het succes van Boer zoekt Vrouw. Nu is er ook radio-aandacht.

Radiopresentator Bert Haandrikman bedacht de Boeren Top 25, een lijst met de mooiste boerenliedjes, geïnspireerd op het boerenleven.

Waarom boerenliedjes en geen liedjes over bakkers of zo?
"Net als vele miljoenen Nederlanders ben ik gek op Boer zoekt Vrouw. Op zondagmiddag denk ik al: vanavond is het weer zover. Toen dacht ik: het is wel leuk om er op zondagmiddag al iets mee te doen in mijn radioprogramma Haandrikman pakt uit! Daar komt bij dat ik voor de KRO werk en die zendt ook BZV uit. Zo ontstond het idee voor een Boeren Top 25. Wat ik er ook zo leuk aan vind: boeren en popmuziek zijn op een bepaalde manier met elkaar verbonden, ze ademen beide een soort vrijheid uit."

De Boeren Top 25 is dus sterk gelinkt aan BZV. Wat vind je daar zo leuk aan?
"Het is een rustpunt in de week. Als ik kijk, denk ik: het leven is goed. Het is voor mij ook een soort thuiskomen, ik ben opgegroeid op een boerderij. We hadden van alles wat: melkvee en akkerbouw. Ik heb een fantastische jeugd gehad, maar ik heb het bedrijf toch niet overgenomen. Om boer te worden moet je 100 procent passie hebben en die had ik niet. Het zat gewoon niet in me. Maar ik vind het wel een mooi vak en heb veel respect voor wat mijn vader deed. Hij boert trouwens nog steeds."

Komt er nu elk jaar een top 25 van boerenliedjes?
"Dat weet ik nog niet, al zou het wel mooi zijn als het een traditie wordt. Maar eerst maar eens kijken hoe succesvol het gaat zijn. Al zit dat denk ik wel goed, er komen heel veel suggesties voor liedjes binnen. Mijn eigen favoriet? Moeilijk, maar Normaal mag niet in de lijst ontbreken, vind ik. Zij hebben de weg geplaveid voor de boerenrock."

Suggesties insturen voor de Boeren Top 25 kan tot 31 oktober via www.haandrikmanpaktuit.kro.nl/boerentop25. Daarna kan iedereen stemmen t/m 10 november. Op 11 november wordt de uitslag bekendgemaakt in Haandrikman pakt Uit! van 14.00 tot 16.00 uur op radio 2.

Eén reactie

  • gerard364099

    en dan ook draaien natuurlijk anders stelt nog niks voor

Of registreer je om te kunnen reageren.