Redactieblog

524 x bekeken 19 reacties

PvdD wil diervriendelijke aanpak muizenplaag Tweede Kamer

Den Haag – De Tweede Kamer kampt met ongewenste huisdieren: muizen. 

In de strijd tegen de diertjes stonden al geruime tijd lokdozen in de gangen. Maar nu zijn daar muizenvallen bij gekomen. Drie keer daags worden de vallen gecontroleerd en dode muizen opgeruimd. Behalve in de gang waar de Partij voor de Dieren is gehuisvest. De partij heeft de dodelijke vallen verwijderd en vervangen door muizenvallen waarbij de dieren levend gevangen kunnen worden. ”De muizen die gevangen worden, worden elders uitgezet, op plaatsen waar de dieren kunnen overleven zonder overlast te veroorzaken”, aldus de partij.

PvdD roept andere fracties en medewerkers van de Tweede Kamer op om geen etensresten achter te laten op de kamers, waardoor het kantoor minder aantrekkelijker wordt voor muizen. ”Voor zover preventie onvoldoende werkt, zijn diervriendelijke muizenvallen en verplaatsing van de dieren de enige acceptabele oplossing”, vindt de PvdD.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Alle muizen levend vangen en loslaten op landgoed Thieme ha ha ha geweldig wat een leuke aktie !!!

 • no-profile-image

  Op een diervriendelijke manier een kat houden is ook een oplossing.

 • no-profile-image

  Ja Mozes mijn iedee,maar ja er is daar een of andere vrouw allergies voor katten,dus dat word hem ook niet.

  Inderdaad Wessel het zou mooi zijn als Thieme de krengen mee naar huis nam om ze daar verder vet te mesten.

 • no-profile-image

  weet het beter

  Vind het een schitterend idee van wessel om die muizen naar het landgoed van Thieme te brengen. Dan kunnen de buizerds ervan genieten, want die buizerds worden op jullie landgoed en dat van Grof toch alleen maar vergiftigd of overhoop geschoten. Dierenverminkers die jullie zijn.

 • no-profile-image

  Bedankt "weet het beter"dat u het een schitterend idee vind en het prachtige plan steunt om alle muizen los te laten op landgoed Thieme, wel weer een beetje jammer Leo dat u zulke agressieve aannames en beweringen doet die niet waar zijn. Het idee is prachtig van u, we lokken alle buizerds naar landgoed Thieme, en kan onze fauna alleen maar snel verbeteren. Toppie bedankt !
  Vraagje : mogen ratten ook ???

 • no-profile-image

  leo's vrouw

  @Wessel: Hoeveel van die vogels heb je vandaag weer vergiftigd?? Of, Grof, hoeveel heb je er weer beschoten??? En die beweringen zijn helemaal waar, want dat doen al die criminele jagers.

 • no-profile-image

  LEO LEO LEO toch, wat een aannames en onwaarheden, blijft u toch even bij het onderwerp !
  Weet u nog wel we hadden het over muizen op landgoed Thieme !

 • no-profile-image

  Weet het beter : Jij weet het niet .
  Wij hadden dit jaar n.l. 6 jonge kerkuilen in de kast en ook 4 jonge torenvalken en een aantal vleermuizen, alsook 22 fazanten over na de jacht (wat ik zelf niet doe) en er lopen nog 10 tallen hazen en een koppel patrijzen.

  En hoeveel loopt er bij jouw????????

  En Leo s vrouw : wat loopt er bij jullie???
  Dommerikken blijf bij het onderwerp.

 • no-profile-image

  leo's vrouw weet het beter

  Grof en wessel zijn in het hart getroffen. zo werkt dat met die lui die je de waarheid zegt. Grof, ik geloof er niks van, weet dat zelfs zeker. Jij laat geen fazant lopen, knalt alles af. die uilen waren allang vergiftigd, ze zijn een bedreiging voor jonge fazanten. Hazen laten lopen??? Grapje......Die verkopen jullie allemaal als kersthaas. Smakelijk.
  Jullie twee moeten met dat geschreeuw mee gaan doen aan de voice of jagers en verminkers. Schandalige lieden, die menen ook nog kijk te hebben op natuur. Dom boerenvolkje. KNJV-boerkes. Punt.

 • no-profile-image

  Mooi man, wij hebben ook elk jaar succes met de torenvalken, ringen ze elk jaar, en krijgen elk jaar lijsten waar ze terecht gekomen zijn, de kerkuilenkast hangt nu voor het tweede jaar, dus hopen maar van het beste. Helaas de fazanten, patrijzen zijn hier bijna vertrokken vanwege de vossen, de jager kreeg de laatste 3 jaar geen lichtbak vergunnig. Hazenstand is geweldig om te zien !
  Wat een onaardige man toch die Leo.

  LEO het gaat over muizen weet je nog wel ???!!!

 • no-profile-image

  Nou ,Nou je raakt aardig over je theewater, maar wat loopt er nou bij jou???

  Ik denk dat ik het al weet .

  En die kersthazen ,is daar echt zoveel vraag naar ??
  (zullen wel geen jagers zij ,want die hebben ze zelf).

  Maar goed,je weet dus echt niet wat er op een boerderij leeft.Wat ben je toch een simpele stakker.

 • no-profile-image

  Bij mij zit al vele jaren een kerkuil boven in de stal. Hij zit boven op de gevel in de open nok en heeft daar al verschillende jaren kuikens groot gebracht. Als de dierenarts bij mij in de stal is kijkt hij er altijd even naar. Daarnaast wemelt het bij mij van de vleermuizen. In oost Nederland heb je veel muggen dus ook veel vleermuizen. Een niet meer in gebruik zijnde voersilo wordt gebruikt als slaapplaats. Ze kunnen daar invliegen via de ontluchtingsgaten

  Vroegere jaren had ik een muizenplaag en later ook eens een ratten plaag. Eerst met gif gewerkt maar je blijft er mee bezig. Uiteindelijk een paar katten aangeschaft. Naarmate de katten zich vermeerderden verdwenen de ratten en muizen. Daarna had ik een kattenplaag want het werden er steeds meer. Ze schijten alles onder, vooral het voer in de bakken van de kalveren. De oplossing hiervoor is de bunsink. Die vreten namelijk katten.

 • no-profile-image

  LEO hoe een grootte Bergh muizen wil je hebben ???

 • no-profile-image

  Oeps Leo, het voorstel van GL om een "2e kamerkat"in te voeren is destijds door de Pvdd afgeschoten.

 • no-profile-image

  Rustig mensen, er blazen er weer een paar stoom af. Wessel en Grof, de twee jagende gedrochten, krijgen geen gelijk. Idd. naar het landgoed van ons aller Marianne, muizen voor de buizerd, bij Wessel en Grof liggen alleen vergiftigde buizerds, haviken en sperwers op hun landgoed, dat eigenlijk van de Rabo Bank is.

 • no-profile-image

  Rustig maar Leo, Berghen stoom komen uit je oren en het water kookt op je voorhoofd van woede, dat is helemaal nergens voor nodig. Nog even voor de duidelijkheid Leo ik jaag niet, zal nooit dieren vergiftigen, en het landgoed waar wij op boeren is van de Fortis bank . Heerlijk Leo het is zo fijn jou zwaar op de kast te jagen(mijn plezierjachtje ha ha ha ) ! ha ha ha
  Leo dit geeft een Bergh lol !!!

 • no-profile-image

  Die Slim die reageerd zo om zijn eigen gebeul en wangedrag te verbloemen,maar daar trappen wij niet in hoor!

  Niet zo slim van je.

 • no-profile-image

  Moeten we eerst alle levende muizen verzamelen in Druten voordat we ze gaan uitzetten op landgoed Thieme ???

  LEO zo een 65plusser moet voor zo een muizen Bergh toch wel tijd hebben ???

 • no-profile-image

  weet het nog beter

  Grof en wessel blijven maar blaffen, och ja. Je moet wat doen als je de hele dag aan die pc hangt en de landgoed subsidie vangt om patronen te kopen en buizerds af te schieten of te vergiftigen. Ja wessel en Grof want dat doen jullie. Zeker weten, vraag maar aan Leo

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.