Commentaar

335 x bekeken 1 reactie

Harvard van Nederland

De boer krijgt er geen cent meer door. En toch is de pluim van premier Mark Rutte in het tv-programma Buitenhof aan het adres van de land- en tuinbouw een opsteker. Het geeft een goed gevoel dat ook buiten de sector de inspanningen opvallen en worden gewaardeerd.

Rutte ziet in de oplossing van de crisis een grote rol voor de door hem benoemde negen topsectoren. De agrofoodsector behoort daartoe. Wageningen UR is in zijn ogen het Harvard van Nederland. De uitspraak leidde spontaan tot een twitter-bericht van een trotse bestuursvoorzitter Aalt Dijhuizen. Primair bereik 670 volgers, met een veelvoud aan ’retweets’, nog even los van de impact op social platform Facebook.
Helemaal nieuw zijn de woorden van Rutte overigens niet. Zijn kabinet spaart in de bezuinigingsrondes de landbouw nog enigszins. Voor de topsector Agro & Food komt 195 miljoen euro als startkapitaal beschikbaar. Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) betaalt hier het grootste deel van: 119 miljoen. Bedrijfsleven en kennisinstellingen zijn de partners.
Volgens het contract dat gisteren werd gepresenteerd, wordt onder meer ingezet op duurzame veehouderij, opwaardering van reststromen en mest, biobased economy en markt- en keteninnovaties. Het is belangrijk nu niet te veel tijd te verliezen bij het concreet uitwerken van de afspraken. De crisis heerst in volle omvang.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wageningen het Harvard van Nederland? Ik mag toch hopen dat het niveau op Harvard iets hoger ligt. Maar ach, we doen zo graag mee met de grote jongens hè? Is het niet in daden dan wel in woorden!

Of registreer je om te kunnen reageren.