427 x bekeken 2 reacties

Veel geschreeuw, weinig wol

agd.media
Tweede Kamerleden beginnen het een beetje beu te worden. Bij staatssecretaris Henk Bleker van landbouw ontbreekt het zeker niet aan woorden. Maar de daden mogen er nu ook wel aan worden toegevoegd, vinden de Kamerleden.

Het natuurbeleid ligt inmiddels al bijna een jaar stil en ook de regelgeving voor de Programmatische Aanpak Stikstof laat geruime tijd op zich wachten. De toezegging dat de Hedwigepolder niet ontpolderd wordt, bleek ook minder concreet dan in eerste instantie aangegeven.

Bleker stelde de presentatie van zijn visie op het mestbeleid ook al twee keer uit. En dus zaten de kamerleden gisteren opnieuw in een debat zonder dat er nieuwe documenten aan het dossier waren toegevoegd. Het is logisch dat Kamerleden de staatssecretaris hierop aanspreken. Ook zij willen verder.

De vraag is hoe het komt dat Bleker geen verdere stappen onderneemt. De grote meningsverschillen tussen provincies en hem over het natuurbeleid zijn bekend. Dat veroorzaakt vertraging. Maar waarom de mestvisie er nog niet is, is onduidelijk. Bleker ligt goed bij de boeren. Om dit krediet niet te verspelen, is actie noodzakelijk. Boeren houden niet van veel geschreeuw en weinig wol. En daar begint het langzaam wel een beetje op te lijken.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    wees aub een beetje zuinig op onze Henk ,heeft het al moeilijkgenoeg.

  • no-profile-image

    Onzin verhaal en stemmingmakerij. Dat de inhoud van het beleid niet eenieder aanstaat is iets anders dan dat er geen voortgang zou zijn. Zie bijvoorbeeld het artikel van vandaag: Bleker snijdt in Natura 2000 met tienpuntenplan, met concrete voorstellen die hij aan de Kamer voorlegt.

Of registreer je om te kunnen reageren.