Redactieblog

6 reacties

Schenk, met klaroengeschal binnengehaald

Dit zou een zuur stukje kunnen worden. Want u weet dat ik de benoeming van Siem Jan Schenk tot voorzitter van LTO Noord niet toejuich. Dat schreef ik in juli.De benoeming is nu een feit en dan moet je in een democratie niet zeuren. Ik moet hem dus van harte feliciteren en veel sterkte en succes toewensen. Bij dezen dus. Want het wordt niet gemakkelijk in de komende tijd voor de voorzitter van LTO.

Hij heeft vele kwaliteiten. In Nieuwe Oogst geven bevriende bestuurders hoog op van hetgeen de nieuwe voorzitter in zijn mars heeft. Hij is een rasbestuurder en een boerenkerel (zegt Brink), geschikt als boegbeeld (Wantenaar), heeft een opgeruimd karakter, is maatschappelijk betrokken en marktgericht (Maat) en goed benaderbaar (Van Hoof). Dat belooft dus alle goeds voor de toekomst. Zelden is een nieuwe voorzitter met zoveel klaroengeschal binnengehaald.

Wat een schrille tegenstelling met de peiling die AgD Media in juli hield. Toen bleek dat 64 procent van de deelnemers aan de peiling Siem Jan niet de meest geschikte nieuwe voorzitter vond. Nogal een verschil tussen de mening van de pluchebekleders en de bezoekers van deze website.

Daarom ben ik – in tegenstelling tot Siem Jan Schenk – van mening dat een voorzitter van LTO Noord moet worden gekozen. Dan krijgen we een voorzitter die de leden willen. Dan is er meteen draagvlak. Die moet nu nog veroverd worden door Schenk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vergaderboer. Met zoveel veren in je gat zou het wel eens goed vliegen kunnen worden. De lat is door de vriendjes wel erg hoog gelegd, wat is hier de reden van?

 • no-profile-image

  grappig is de oplage met die peiling AGD media, dan een goede weergave van de leden van lto, Hoe naief en kritische kun je zijn
  vergaderboer, Ik volg je af en toe en je zit er niet vaak langs, maar deze keer .... ik weet het zo net nog niet!

 • no-profile-image

  grunnboer

  De uitspraken van de heer Schenk in het verleden waren van zulkse stomme boeren verstand dat ik zeer verbaasd ben dat deze boerenpummel tot voorzitter is gekozen. Uitspraken als: Ik ben er voor de blijvers. Kunnen we het nog wel uitleggen aan de burger dat we subsidie krijgen? Het in eerste instansie afschaffen van het koudmerken. Uitrijden periodes verlengen m.b.t het derogatie verzoek.( je moet je niet laten gijzelen heer Schenk). En dat een boer altijd maar moet kijken naar de kostprijs, laat hm naar de opbrengst prijs vanb melk kijken ( heden begin jaren 80 nivo). Nee slechte voorman, maare ons kent ons he? Ik wens de boeren (en mijzelf ) veel sterkte toe de komende tijd. En een overweging om het lidmaatschap van deze organsatie maar es te schrappen. ( kostprijsverlaging toch ).? groetjes. Heirich.

 • no-profile-image

  Siem Jan Schenk is de echte tegenhanger van de vakbonden melkveehouderij en varkenshouderij. Dat zie je weer met de vraag om verlenging van de datum van het uitijden van mest. Daar is LTO niet voor. Helkemaal in het straatje van Schenk. Hij zegt dat hij hij er niet is om als LTO-voorzitter populair te worden. Welnu, daar hoeft hij niet veel voor te doen.

 • no-profile-image

  Nou grunnboer heb net je advies opgevolgd en mijn lidmaatschap opgezegd een waardeloze instelling voor schapen boeren die LTO, Verduin een eerste klas egotripper, rendac tarieven en als klap op de vuurpijl Schenk voorzitter voor mij de druppel wegwezen dus.

 • no-profile-image

  Goed zo!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.