Redactieblog

Boerinnenbloot

Heerlijk koud water stroomt over mijn armen en ik gooi een plens over mijn gezicht. Het is gelukkig koel in de bijkeuken en ik heb mijn overall maar vast tot mijn middel laten zakken.

Daaronder alleen mijn ondergoed, want het is echt vreselijk benauwd buiten en de thermometer geeft dan ook 29,5 graden aan. Op dat moment hoor ik een trekker rijden en kijk uit het raam. De loonwerker die klaar is met balen maken komt net langs en kijkt heel toevallig strak de andere kant op. Oeps. Tegelijk haal ik mijn schouders op. "Jammer dan", denk ik. Hij zal wel vaker een vrouw in BH gezien hebben en trouwens, menig bikini heeft minder stof. Het zou ook een vreemde gewaarwording zijn geweest als hij vrolijk had zitten zwaaien.

Van ontblote boerenbovenlijven kijkt niemand op, maar voor een boerin valt het niet mee als het kwik stijgt. Wanneer je in een rijtjeshuis woont met een hoge schutting rond je achtertuin, kun je ongegeneerd van de zon genieten. Als boerin moet je altijd rekening houden met volk dat te pas en te onpas het erf op komt rijden. Gelukkig ben ik de rake opmerking van een boerinnenvriendin nooit vergeten. Zij zat heerlijk in haar bikini een boekje te lezen toen haar schoonvader achterom kwam. "Zozo!" was zijn commentaar, terwijl hij haar bekeek. "Jaaa" was haar gevatte antwoord, "ik woon hier!" En zo is het. Van boerenbruin houden wij niet, dus gaan de shirts lekker uit.

De kans dat je een boerin in bikini treft is dit jaar toch al niet zo groot met het rare weer. Vanmiddag nog viel er op minder dan een kilometer afstand een enorme stortbui. Maar ons gras lag heerlijk te bakken in de zon. Nu krijgt het jongvee tenminste weer van dat heerlijk ruikende spul waar voldoende structuur in zit. En het is ook zeer geschikt voor de droge koeien. Het prikt alleen zo op de blote huid. Dus toch die overall maar weer even aantrekken. Ondertussen laat ik het badje in de tuin vol lopen. Even later rennen er 3 boertjes in hun blootje rond. Met ijskoud bronwater staan ze elkaar nat te spuiten. Ik weet een dikke straal niet helemaal te ontwijken en krijg een grote plens midden in mijn gezicht. "Als jullie straks maar niet vergeten papa ook even de volle laag te geven!"

Of registreer je om te kunnen reageren.