Redactieblog

7 reacties

Rabo niet meer voor boeren

Misschien volgt u ook de Tour de France. Ik wel en dan speciaal de Raboploeg. Een beetje van ons, dacht ik.

Tot vorige week vrijdag. Bij Mart Smeets zat de directeur Sponsoring van de Rabo aan tafel. Een aantrekkelijke vrouw, die vroeger internationaal volleybalster was. Nog steeds een lust voor het oog. Met verve verdedigde ze het slechte resultaat van haar ploeg.

De mannen aan tafel waren lang niet tegen haar opgewassen. Dus prezen ze de Raboploeg de hemel in. Alles was - met uitzondering dus van de prestaties - bijzonder goed. Gedegen, gedisciplineerd en meer van dat soort dingen. "Net zo degelijk als Boerenleenbank", zei één van de mannen.

De ogen van de directeur Sponsoring Rabo schoten vuur: "Boerenleenbank? Dat is achterhaald", zette ze haar tafelgenoot in een hoek. Er volgden nog een paar opmerkingen, die - samen met haar minachtende gelaatsuitdrukking - duidelijk maakte dat boeren in haar Rabo-woordenboekje niet meer voorkwamen.

Zo ver zijn we dus nu. De directeur Sponsoring van de Rabo wil niet met boeren in verband worden gebracht. Daarmee verloochent ze de afkomst van de bank, die door haar verleden in staat is er nu een geldvretend wielercircus - 15 miljoen per jaar - op na te houden. Het is nog niet zo lang geleden dat de Coöperatieve Boerenleenbank in Landbouwbladen adverteerde met de slogan: 'Uw eigen bank, in eigen hand.'

Mijn avond was bedorven. Ik gun de wielrenners alle succes, maar ik hoop dat de Raboploeg in de achterste geledingen eindigt in de Tour.

En mevrouw de directeur Sponsoring? Hoe is het mogelijk dat ik haar aan het begin van de uitzending een aantrekkelijke vrouw vond.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wat Vergaderboer nog niet door heeft is dat de letters van rabo staan voor ruimt alle boeren op. Het opruimen gaat het snelst om geld in geldverslindende projecten te stoppen zoals sponsoring met de daarbij aantrekkelijk uitziende maar zeer domme mensen die goed zijn in alleen maar onzin verkondigen en daarvoor veel te veel geld voor meekrijgen. Daarom leen ik ook niet bij de rabo

 • no-profile-image

  Boeren worden al jaren lang geminacht door de RABO bank.
  Een coöperatieve band maar zelden concurerend geweest.
  Heel simpel: als je principieel bent ga je weg bij deze bank ook al geeft het wat werk, even later een goed gevoel!

 • no-profile-image

  Wat een goed artikel en hopelijk dat er vanuit Rabobank een reactie gaat komen op de uitspraken van deze mevrouw.
  Geweldig dat vergaderboer dit heeft geschreven zodat iedereen mee kan lezen hoe er over ons gedacht wordt.

  AE ... weggaan is niet zo makkelijk als wat jij omschrijft en of het ergens anders beter is betwijfel ik ook.

  Maar, stel dat we met z'n allen er weg konden dan hebben ze zeker een groot probleem.

  Oproep dus richting onze managers van de lokale Rabo's ... laat zien dat deze mevrouw ernaast zit met haar uitspraken en wimpel het niet af met " zo was het niet bedoeld ".

 • no-profile-image

  Nu Geessink(Kopman)
  niet meer voor de overwinning(gele trui)kan gaan omdat hij gevallen is gaat de "raboploeg" men voor de dagoverwinning Een magere oogst,het is net als met het boeren onder de vlag van de Rabo.Ze wedden 1 favoriet(waarom geen 2 of driekanshebbers) en de rest is knecht.Boeren bij Rabo is net zo als bij deze strategie,maar als je valt blijven ze achter je staan,volpompen met vreemd geld en je wordt knecht?Het is net zo als de strategie onder de boeren(zie logo), enkele grote boeren(1 Topfavoriet) met hoop grote bus met werkgelegenheid er achteraan.Geld verslindend.Dit is dan ook zeker geen bank met goede ideeen.
  .

 • no-profile-image

  Hebben plaatselijke Rabobanken nog wat te vertellen? Ik betwijfel het. Ze dansen naar poppen uit Utrecht. Erg jammer overigens. Wat zou de Rabo veel voor de boeren kunnen betekenen in deze tijden van grote veranderingen. Dat gebeurt niet. Dat blijkt inderdaad ook uit de woorden van de Rabo-mevrouw, die vergaderboer aanhaalt. Het is niet zo erg dat zij het zegt, maar het is kennelijk de gedragscode binnen de Rabobank. En dat is wel erg.

 • no-profile-image

  Ik ga nu mijn rekening opzeggen.

 • no-profile-image

  De boerencooperaties zijn er niet meer voor de boeren maar de boeren zijn er voor de cooperaties! De boeren moeten doen wat hun willen en hun bepalen wat je betaald en ontvangt. LTO is er voor de cooperatie, de NMV, NVV en de NVP behartigen de belangen van de boeren! De Rabo-bank is geen boerenleenbank meer, ze is er voor iedereen. Dan lopen ze minder risico, vele kleine maken een grote Bank. Wel hebben ze de boeren nodig voor hun eigenvermogen op peil tehouden! Daarom hadden ze geen steun van de Staat nodig. En maar roepen dat ze geen last hadden van de crisis. Maar wat hebben ze de boeren uit geknepen om er zelf beter van te worden. Als ze voor luxe met zoveel geld smijten in crisistijd en dan minachtend over je doen wordt je heel boos. Door dat gesmijt met geld is de bankcrisis ontstaan. Wat er in dat wereldje afspeelt kan geen daglicht verdragen. Als ondenemers plannen indienen die zeer goed zijn, kijkt men er nog niet in, het werd als wc papier gebruikt. Rabo loop niet naast je schoenen met andermans zuur verdiende centen!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.