Redactieblog

196 x bekeken

Met Schenk blijft alles bij het oude

Jammer, dat Siemjan Schenk voorzitter wordt van LTO-Noord. Dat betekent dat alles bij het oude blijft.

Een gemiste kans van LTO, dat kampt met een stoffig imago. De standpunten zijn bekend, de mensen vaak dezelfde. Met het voorzitterschap had LTO-Noord dat beeld kunnen doorbreken.

Dat deden ze niet. Ze kozen voor een oude vertrouwde naam, Siemjan Schenk. Volop ervaring als voorzitter van de vakgroep melkveehouderij van de LTO. Met duidelijke standpunten, die de laatste jaren ook niet veranderden. Een vasthoudende melkveehouder, weinig creatief en vernieuwend. Kortom, een bestuurder, die weinig fout deed, maar ook weinig goed. Bovendien op gevorderde leeftijd. Tweede helft vijftig en de zoon op het niet zo grote bedrijf. Voor hem een mooie nieuwe baan om zijn pensioen te halen. Voor de LTO zekerheid, maar geen vernieuwing.

Ook geen kans op nieuwe verbindingen met bijvoorbeeld de NMV, de vakbond voor de Melkveehouderij. Onder het bewind van Siemjan Schenk is de kloof tussen de Vakbond en LTO steeds groter geworden. Mensen als Sieta van Keimpema en Peter ten Hoeve (en nu Hans Geurts) spreken veel meer aan bij een groot deel van de boeren.

Met Siemjan Schenk zal de kloof - en dus de tweespalt - tussen de melkveehouders blijven. Dat betekent een verzwakking van de sector.

Met een jonge frisse voorzitter was er mogelijk een toenadering ontstaan. Alleen dat was al een reden om daarvoor te kiezen. En niet voor een voorzitter die over zijn houdbaarheidsdatum heen is.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.