Redactieblog

3 reacties

Marianne houdt van mensen

“Kastijdt die gij liefheeft” staat in de bijbel(naar Hebreeën 12-6-16). Dat moet Marianne Thieme weten, want ze is lid van de Zevendedags Adventisten.

Een stevig geloof, waar je heel veel dingen niet mag. Een borrel drinken hoort er bijvoorbeeld niet bij. Geen wonder dat de Partij van de Dieren een zure partij is, die weinig blijheid uitstraalt.

Maar terug naar de eerste zin: ”Kastijdt die gij liefheeft.” Dat brengt Marianne ruimschoots in praktijk. Ze doet met haar wetsvoorstel tegen onverdoofd slachten verschillende bevolkingsgroepen ongelooflijk veel pijn. Bijvoorbeeld de Joodse gemeenschap, maar ook moslims. Ze kunnen het door hun gevolgde Woord niet meer volgen.

En vergeet niet de halal-slachters, die hun uiterste best doen het te slachten dier met minimale pijn naar de eeuwigheid te helpen. Hun vakmanschap wordt onderuitgehaald. En last, but not least, de boeren die dieren houden voor de halal-slacht. Zij worden weggezet als dierenkwellers. Dat kwetst hen, zoals boeren vaak gekwetst worden door de Dierenpartij. En geestelijke kastijding is erger dan lichamelijke.

Marianne doet dat met verve en liefde. Gedachtig de – en dus haar – Bijbelse uitspraak van “Kastijdt die gij liefheeft”, moet ze dus veel van mensen houden.

Of toch niet? Nee. Ze houdt niet van mensen. Ondanks haar continue kastijding.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Zo is het maar net, vergaderboer. Marianne Thieme verwondt mensen geestelijk veel erger dan dieren verwond kunnen worden. En de groep die ze pakt, is een minderheid en kan zich evenals de dieren niet verdedigen. Je moet wel erg gelovig zijn om dit voor je geweten te kunnen verantwoorden.

  • no-profile-image

    @Vergaderboer. Ik kan het deels met je eens zijn. Marianne houdt zielsveel van één mens en die heet Marianne Thieme. Wat ik nog erger vind is, dat zij planten verorbert en laat kwellen om er bioburgers van te maken. Of planten geen levende wezens zijn, maar gevoelloze dingen waar je mee kunt doen wat je leuk vindt? Nee ik zou zeggen mevr. Thieme heeft zich verlaagd tot het rijk der dieren, door uit te gaan van een gelijke gevoels beleving bij dier en mens of heeft ze haar angst gevoelens om als prooi te sterven geprojecteerd op dieren. Dat ze oneindig veel mensen tot in het diepste van hun ziel pijn doet is zeker en dat in naam van haar GOD, die ook de GOD van die anderen is. We geloven toch allemaal in één God. Hoe zelf ingenomen kun je zijn?? @Jan T. de groep die Marjanne kwelt is meer dan een miljard groot als je naast de veehouders de gelovige Joden en Moslims mee telt op aarde. Niet bepaalt en klein groepje vergeleken met haar kerk genootschap(je).

  • no-profile-image

    In haar strijdt tegen het consumeren van vlees overschijdt Thieme regelmatig grenzen.Haar wetsvoorstel tegen het onverdoofd ritueel slachten is weer een typisch voorbeeld. Maatschappelijk gezien is zij onverantwoordelijk bezig.Het is te hopen dat zij van de media in de toekomst geen podium meer krijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.