243 x bekeken

Polderen optima forma

agd.media
Een heer beheerst zich. Emotie mag, maar binnen de perken. Natuurmonumenten gedraagt zich als zo’n heer.

Staatssecretaris Henk Bleker lapt afspraken over Natura 2000 aan zijn laars, snoeit eenderde op het budget voor natuur en roept dat natuur bij boeren in betere handen is dan bij de gevestigde terreinbeheerders. En dan nog denkt de vereniging mee hoe die bezuinigingen het best uitgewerkt kunnen worden! Het is polderen optima forma.
Natuurmonumenten ’snapt’ dat bezuinigingen nodig zijn, en dat er meer tijd nodig is voor realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur. In 58 gebieden is volgens directeur Jan Jaap de Graeff vertraging onmogelijk. Hij vraagt Bleker het beschikbare geld vooral hierin te steken. ”Wij durven te kiezen”, licht hij toe. Hij roept collega-organisaties op hetzelfde te doen.
De Graeff ’snapt’ ook dat het geen zin heeft dwars te gaan liggen. In politiek Den Haag zijn de kaarten geschud. En dan is het maar beter om mee te denken, en nog proberen invloed op de uitvoering te hebben. Want het kabinet heeft volgens hem zelf geen visie op de natuur. ”Als het kabinet spreekt over natuur, dan hebben deze politici het slechts over cijfers, bedragen en percentages.”
Het kabinet zou meer van dit soort ’protesten’ willen.

Of registreer je om te kunnen reageren.