183 x bekeken

Landbouwtop wijzigt steunregeling tuinders niet

Luxemburg – De top van Europese landbouwministers dinsdag in Luxemburg heeft niet geleid tot aanpassingen aan de steunregeling voor tuinders. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Hoofdpunt op de agenda van de bewindslieden was financiële steun aan ondernemers in verband met de Ehec-crisis. Er is echter nog geen duidelijkheid over de waarde van de ingediende claims, waardoor het ongewis blijft of het vrijgemaakte budget van 210 miljoen euro voldoende is.

Ook heeft Europese Commissie niet gereageerd op het verzoek van negen lidstaten, waaronder Nederland, een vergoeding te geven voor producten die onder de marktprijs zijn verkocht. Daarom zijn eventuele aanpassingen van de regeling uitgesteld tot de volgende landbouwraad, in juli.

Overigens was staatssecretaris Henk Bleker niet aanwezig bij de bijeenkomst. Hij werd afgelopen weekeinde geveld door een schop van een hengst op zijn boerderij in Vlagtwedde. Hoe lang hij is uitgeschakeld is niet bekend, maar waarschijnlijk komt Bleker niet meer naar Den Haag vóór het zomerreces van de Tweede Kamer. Dat begint donderdag.

Of registreer je om te kunnen reageren.