Redactieblog

9 reacties

LTO is geen Hof van Eden

Eind juni heeft LTO-Noord een nieuwe voorzitter, zo laat de organisatie weten. Het leeft maar weinig onder de leden, dat komt omdat leden niet mogen kiezen.

De organisatie heeft een profielschets opgesteld en belangstellenden hierop gescreend, een goede zaak. Maar wanneer geïnteresseerden voldoen aan de profielschets, dan zouden de leden hun stemrecht moeten gebruiken. Dit is een belangrijk aspect bij het organiseren van loyaliteit voor de organisatie. De achterkamertjespolitiek van vertrouwenscommissies riekt naar willekeur. De zogenaamde discretie wordt misbruikt door wellicht goed gemeende strategische afwegingen. In mijn opvatting is dit altijd verkeerd, laat de leden kiezen. De leden met elkaar kiezen altijd goed en het is ons democratisch recht.

De nieuwe voorzitter komt nou niet bepaald in het paradijs, wel in het Hof van Saksen. Dit door LTO aangeboden beleggingsobject maakt slechte tijden door en het kan wel eens zo zijn dat LTO-ers 27 miljoen euro kwijt zijn. Wanneer je LTO-organisatie zo’n belegging mogelijk maakt, dan schat je het risico in als zijnde niet anders dan bank of zuivel. De nieuwe voorzitter mag het uitleggen. Dan moet de nieuwe voorzitter overweg kunnen met Albert-Jan Maat van LTO Nederland en Hans Huibers van de ZLTO. Beide netgenoemde capabele voorzitters staan hun mannetje en hebben allebei geldingsdrang. Hierbij is Albert-Jan Maat nog steeds wat de populistische politicus, die overal wat op wil zeggen en Hans Huibers meer de geraffineerde strategische boerenbestuurder, die smoel en cachet geeft aan de ZLTO. De nieuwe LTO-Noord voorzitter gaat met deze twee een triootje vormen en doet er verstandig aan afstemming te zoeken met Noud Jansen van de LLTB.

Voorts treft de nieuwe voorzitter een hevige discussie tussen de sectorale en regionale belangenbehartiging. Een discussie geïnitieerd door bezuinigingen zoekt oplossing door thema’s te benoemen. Geen vakgroep, geen regio, maar de themacommissie neemt standpunt. Onduidelijkheid in besluitvorming omdat het compromis door niemand wordt gepruimd. LTO-Noord is wel een goede organisatie, maar geen gespreid bedje.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dat lto-noord eind juni een nieuwe voorzitter heeft weet ik niet, maakt me niet uit of het wel of niet zo is. Om te stellen dat lto-noord een goede organisatie is.........met andermans geld moet je niet beleggen, met de belangen van de boeren gaan ze ook niet goed om, ze maken afspraken voor de boer om ze daarmee hun bedrijf de vernieling in te jagen.

 • no-profile-image

  Jan van Weperen. Wat een lul verhaal , Je begint met een beetje kritiek .en eindigt met L.T.O. is wel een goede organisatie.
  Het is het meest dictatoriale wat je kunt bedenken. Een boeren vakorganisatie waar niks te kiezen valt. Een organisatie die bij overheid de boeren belangen verdedigt .Daar met valse argumenten de overheid zo aanstuurt , Dat de multinationale bedrijven in het bezit van L.T.O./Z.L.T.O er beter op worden.
  Een organisatie die niet door de BOER, niet door de overheid ,niet door het NMA. gecontroleerd KAN WORDEN. Een organisatie die zegt de boeren belangen te verdedigen. Maar het tegen over gestelde doet. Jan het is je plicht als vertegen woordiger van de VRIJE pers .DE BOEREN EN BURGERS te beschermen tegen onrecht. van zulke achterbakse onderdrukende organisaties.

 • no-profile-image

  Al die beleggingen in achtergestelde leningen met voorgespeigelde rendementen van 8 procent en hoger rieken naar oplichting. Mijn eerste vraag is omte beginnen waarom mij 8 procent geven als de bankrente 4 is ? Anderhalf miljoen provisie om 27 miljoen op te halen is zogenaamd ook heel normaal .Voor een oplichter misschien . Het trieste is dat u naast uw assurantietussenpersoon ook uw standsorganisatie niet meer kunt vertrouwen . Als je het goed vindtd at je wlto voor je verzekeringsbedrijf mag zetten geeft dit ook veranwoordelijkheden van die wlto.

 • no-profile-image

  Volledig met A. Hamstra eens .. zo spreekt van weperen meestal! reden temeer om uw lidmaatschap L.T.O .op te zeggen. zo niet ! Droom lekker verder.

 • no-profile-image

  A.Hamstra , wie moet dan onze belangen verdedigen ?

  Ik denk dat jij daar wel goed in ben

 • no-profile-image

  De LTO is al jaren bezig om samen met de overheid op alle mogelijke en onmogelijke manieren de gezinsbedrijven de nek om te draaien. Daarbij wordt geen enkel middel geschuwd. Groot en intensief is wat het moet worden. Zelfs de "wetenschap" wordt voor dit doel aangepast.

 • no-profile-image

  Lto is niet voor groot en intensief maar juist voor het gezinsbedrijf
  informeer eerst maar eens goed , het staat zwart op wit in o.a. de toekomst visie van de melkveehouderijsector

 • no-profile-image

  Jij kan dat wel lezen .... maar ze draaien met de wind mee als het te moeilijk wordt!

 • no-profile-image

  Jij kan dat wel lezen .... maar ze draaien met de wind mee als het te moeilijk wordt!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.