Redactieblog

Grenzen

Een rotstreek. Dat is het illegaal betreden van varkensstallen en het maken van foto’s van zieke en dode dieren. En die dan ook nog publiceren. Ongehoord!

Dat zijn dus die activisten, waar we overleg mee moeten voeren. Zeker, Wakker Dier distantieert zich een beetje. Wie weet is dat wel afgesproken. Wakker Dier voor het overleg en de nieuwe groep Ongehoord voor de actie. Die gaan dus zoals altijd over lijken. Blijven niet binnen de wet. Want dat kun je het in de nacht binnendringen van stallen moeilijk noemen. Het is gewoon diefstal van bedrijfsbeelden.

Met als enig doel de sector in een kwaad daglicht te stellen. Dat is gelukt. De beelden zijn veelvuldig bekeken. En de publiciteit, daar zorgen de heren en dames activisten wel voor. Daar kan de boze reactie van de LTO nog best even bij. Het kwaad is toch al geschied.

De commentaarschrijver van agd vindt dat LTO had moeten zwijgen. De publiekelijke veroordeling en de verontrusting van Annechien ten Have hadden achterwege moeten blijven. Die zorgen alleen maar voor meer publiciteit.

Dat zie ik anders. Er zijn grenzen. En die zijn met de inbraak in 26 stallen duidelijk overschreden. Het zou zwak zijn als Annechien ten Have dit over haar kant had laten gaan.

Gelukkig reageerde ze. In Knevel en Van den Brink. Met verve. Ze won in ieder geval mensen aan tafel voor haar standpunt. Ze was open en nodigde iedereen uit haar stallen te komen bezichtigen.

Een vertegenwoordigster van de varkensboeren om trots op te zijn.
Wat een verschil met Marianne Thieme, die ook nog even in beeld kwam. Alleen maar om Annechien ten Have nog een sneer mee te geven. Ze maakte in ieder geval duidelijk waar ze bij hoorde: de activisten. Alle overleg met haar is verspilde moeite.

Of registreer je om te kunnen reageren.