Boerenblogger

848 x bekeken

Dit pakken ze me nooit meer af

Flinke spierpijn en een goed gevoel; het lijkt met elkaar in tegenspraak, maar beide houd je over aan BigChallenge. Volgend jaar ben ik weer van de partij.

In mijn vorige blog vertelde ik hoe belangrijk mijn deelname met het BigChallenge-team aan Alpe d’HuZes is geweest. Hoe het mij nieuwe energie heeft gegeven na een heel moeilijke periode in mijn leven. Kort na het schrijven van deze blog kwamen we met het team bijeen om de prachtige fietsdag op de Alpe d’Huez af te sluiten. Tot mijn verbazing werd ik daar gehuldigd. Waarom? Vanwege mijn rol in het team, mijn bijdrage in de sponsorwerving en vanwege het feit dat ik ondanks mijn ziekte de berg driemaal heb beklommen.

Bijzondere prestatie van Jimmy

Genoeg over mijzelf. Er was namelijk een tweede persoon in ons team die een oorkonde kreeg voor een bijzondere prestatie. Dat was Jimmy Banken. Een vrolijk joch van 12 jaar oud dat de berg maar liefst vier keer beklom. In het Jeugdjournaal vertelde hij al dat hij de plaats van zijn vader Hans Banken ingenomen had in het team van De Heus Voeders. Hans overleed in januari na een beenmergtransplantatie. En dat terwijl deze man een jaar geleden op een dag nog zeven keer de Alpe d’Huez beklom.

Ikzelf heb Hans niet gekend. Maar uit de verhalen van mijn teamgenoten werd mij duidelijk dat Hans een bijzonder mens was. Iemand voor wie geen berg te hoog was en die ook bij tegenslagen altijd een lach op zijn gezicht hield. Hans Banken was samen met Herman Houweling een belangrijke gangmaker en inspirator voor het ontstaan van BigChallenge.

Met spierpijn ontwaken uit een droom

Ook de dag na Alpe d’HuZes was bijzonder. Na een goede nachtrust viel het niet mee mijn bed uit te komen. Spierpijn speelde me parten. Eenmaal overeind gekomen realiseerde ik me dat het geen droom was. Ik had echt drie keer die berg op gefietst. Dat pakken ze mij niet meer af. En ik weet waarvoor ik het gedaan heb. Voor mijn vrouw en kinderen. Na het ontbijt hebben we met ons gezin nog enkele prachtige familiefoto’s gemaakt. Daarna zijn we met de auto de berg nogmaals opgereden. Vanuit het raam hebben we een video-opname gemaakt van de barre tocht die ik gisteren driemaal heb gefietst. Een prachtig aandenken aan deze bijzondere tijd in Frankrijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik er ook komend jaar weer bij ben.

Foto’s: Willemien de Groot

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.