Redactieblog

7 reacties

Thieme winkelt selectief

Nee, dat zijn niet mijn woorden, maar die van professor Joe Regenstein, voedseldeskundige en slachtexpert. "De Partij voor de Dieren toont manipulatieve filmpjes om haar doel te bereiken", zegt hij.

De professor kraakt ook het rapport van Wageningen UR over ritueel slachten en dierenwelzijn. Het geeft onvoldoende details van een zeer beperkt aantal experimenten. Dat is een veel te smalle basis om conclusies op te trekken. Toch doen de Wageningse deskundigen dit. Professor Regenstein zet de universiteit van Wageningen in het rijtje van Europese wetenschappers, die 'een politieke agenda hanteren'.

Klare taal. Want juist op dit prullerige onderzoek baseerde de Marianne Thieme van de PvdD de initiatiefwet voor een verbod op onbedwelmde slacht. Een wet, die door een niet nadenkend deel van de Tweede Kamer wordt gevolgd.

Een gevaarlijke, manipulerende en selectief winkelende vrouw, die Marianne Thieme. Ze speelt bekwaam in op de emoties van de massa. Daarmee krijgt ze macht. Dat voelt ze feilloos aan. Tweede Kamerleden van onder meer VVD en PvdA volgen haar blindelings. Als schoothondjes, omdat ze bang zijn een zeteltje te verliezen. Welnu, dat doen ze met deze opstelling ook. Met name de VVD zou moeten bedenken dat het vele kiezers onder de boeren, die vaak liberaal stemmen, gaat kosten.

En reken maar dat dit slechts een begin is van mevrouw Thieme. Het vervolg is dat ze alle slachterijen aan banden wil leggen met als doel de doodsteek voor de varkens- en pluimveehouderij. We zijn gewaarschuwd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Het selectief winkelen doet vergaderboer ook. Een grote mond hebben over wat anderen fout doen, maar zelf..................Heb hem nog niet kunnen betrappen op iets goeds.

 • no-profile-image

  Zou het goede van Vergaderboer niet zijn, dat ons via negative voorbeelden Wakker wil schudden? Uit onderstaande reactie blijkt dat, dat niet of moeilijk op gang komt. Vergaderboer zijn benadering is blijkbaar niet voor iedereen te volgen.

 • no-profile-image

  Misschien is het wel omgekeerd. Kritiek op Vergaderboer wordt door de beste man gewoon doodgezwegen.

 • no-profile-image

  De reacties gaan weer over de boodschapper (Vergaderboer) en niet over de boodschap (Thieme winkelt selsectief). En dat is nu juist het gevaar van deze tijd. We worden geregeerd door one-liners en kretologie. De massa loopt daar achteraan. Ook de massa van kamerleden. Dat is het gevaar voor ons als boer. Op basis van onvolledige en onjuiste informatie worden besluiten genomen. Dat is nu ook weer het geval met het onverdoofd slachten. Daar hebben we als boeren schade van omdat we weer in een kwaad daglicht worden gesteld. Dat komt door mensen als Thieme en niet door onbenullige schrijvertjes als vergaderboer.

 • no-profile-image

  Beste W. Zandbergen, Han, Kritische Lezer en Jan T.
  Hebben jullie niet in de gaten dat Vergaderboer door AGD is aangesteld om provocerend te schrijven?
  Vergaderboer heeft tot taak reacties van lezers los te maken waarbij zijn eigen mening er niet toe doet.

 • no-profile-image

  Reageer dan eens op de inhoud, Mozes. Daar gaat toch om? Of heb je geen mening? Dan is het wel heel gemakkelijk om mee te doen aan de reacties.

 • no-profile-image

  Hier gaat het selectief winkelen over dierenleed zoals mvr. Thieme het noemt. nagenoeg alle partijen hebben zo hun selectief gevulde winkelwagentje. Als ik de leefstijl in Kazaghstan (moslim land) vergelijk met de ideeën van de PVV en daarmee de politieke angst besluiten van andere partijen, raakt dat kant nog wal. Hier zijn nauwlijks hoofddoekjes, hier zitten ook vrouwen zonder mannen in het restaurant en hebben ook goede functies en zo kan ik wel doorgaan. ik bedoel maar alle politieke partijen shoppen selectief de één met meer overtuiging en meer gevaar voor de samenleving dan de andere. Ik zou het probleem Werkeloosheid contra buitenlandse arbeidskrachten kunnen aanhalen. Dan shoppen zelfs boeren en tuinders selectief door uit te gaan van niet werkwillige werkelozen en super gemotiveerde buitenlanders. Helaas die stelen nog wel eens maar goed dat is hun gebruik. Laten we onze selectief winkelkarretje thuislaten en weer gewoon dat laden wat nodig is om onze huishouding op een nette wijze draaiende te houden. Is in zekere mate ook selectief.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.