Redactieblog

280 x bekeken 3 reacties

Nertsenhouders zoeken grote publiek op

Nertsenhouders hebben een primeur: nooit eerder investeerde een agrarische sector in tv-zendtijd om hun positie bekend te maken aan de Nederlandse burger. Vijf nertsenhouders vertellen in de tv-reclames over de onzekerheid die zij hebben, doordat de politiek een verbod op nertsenhouderij overweegt. ”We willen op een publieksvriendelijke manier iedereen duidelijk maken hoe onrechtvaardig de politiek met onze sector om gaat”, zegt NFE-voorzitter Wim Verhagen.

Een reclamecampagne door nertsenhouders. Wat moet ik me daar bij voorstellen?
“Op primetime zullen op de Nederlandse tv-zenders in de Ster-reclameblokken en op de zenders van SBS vijf nertsenhouders en hun gezin aandacht vragen voor hun situatie. Ze zitten al heel lang in onzekerheid over hun toekomst door het dreigende verbod op de nertsenhouderij.”

Wat is het doel van deze actie?
“We willen de burger vertellen hoe onrechtvaardig de linkse politieke partijen met onze sector omspringen.”

Het is dus geen promotiecampagne voor de nertsenhouders?
“Nee, al zijn wij natuurlijk tegen een verbod. Maar als de meerderheid voor een verbod is, kunnen we dat niet tegenhouden. Zo werkt een democratie. Het moet dan wel fatsoenlijk geregeld worden door bedrijven uit te kopen, zodat de ondernemers verder kunnen met hun leven.”

Is de 28 miljoen euro compensatie voor schade - 2 miljoen per jaar tot 2024 - in het voorstel van SP en PvdA niet voldoende?
“Hiermee zadel je de sector met tien jaar ellende op. Er zit dan geen toekomst meer in de sector, dus de medewerkers zullen ander werk gaan zoeken en toeleveranciers zullen niet meer investeren. De nertsenhouders zelf moeten voor 2014 nog investeren in nieuwe welzijnsmaatregelen. Banken zijn hiervoor niet enthousiast, omdat de toekomst van de sector erg onzeker is. De sector gaat hierdoor langzaam ten onder.”

De campagne gaat miljoenen kosten. Wie gaat dat betalen?
“Dat betalen de 170 nertsenhouders in Nederland uit eigen zak. Daarnaast ondersteunen internationale toeleveranciers en afnemers van de sector de campagne.”

Was het moeilijk om vijf nertsenhouders te vinden die willen optreden in de spotjes?
“Nee. Dat zegt iets over de noodzaak van de actie. De ondernemers zijn bovendien overtuigd van hun eigen gelijk.”

Bent u niet bang voor acties tegen de nertsenhouders?
“Als er acties komen tegen ondernemers die vragen om fatsoenlijk behandeld te worden, zegt dat iets over de geloofwaardigheid van de activisten. Wel hebben we de politie, die verantwoordelijk is voor veiligheid van burgers geïnformeerd over de campagne.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Mocht het grote publiek op bezoek gaan bij die pelsdiermisbruikers, dan valt er misschien wat te villen? Want dieren fokken voor menselijke consumptie is één ding, maar pelsdieren uitbuiten om hun vachtje is misselijkmakend! Dat moet dus stoppen. Liefst vandaag nog!

  • no-profile-image

    Zwalker .en paarden voor eigen plezier ,honden voor de lol katten om te aaien .vogels in een kooitje voor je zang genot. vissen in een bakje voor de kinderen , krappen levendig in de pan voor de smaak Nee dan.. Koningspaarden. Schotse hoog landers in de winter laten verhongeren omdat achterlijke ZWALKERS zoals jij dat leuk vinden. Beste zwalker dat vind ik nou misselijkmakend.

  • no-profile-image

    1-0

Of registreer je om te kunnen reageren.