Redactieblog

1 reactie

Maat, praat!

“Albert Jan Maat van LTO moet zijn mond houden”, zegt Jan Jaap de Graeff, directeur van Natuurmonumenten. Dit naar aanleiding van een uitspraak van Maat over wat hij noemt “Natuurfundamentalisme”.

Ik las het interview met Maat met grote interesse. Eindelijk verwoordt de Landbouwvoorman duidelijk wat er onder het merendeel van de boeren leeft. Slechts een klein gedeelte koestert de stijl en doelstelling van de Natuurverenigingen. Het overgrote deel ziet de natuurlobby als een last, die het werken op het boerenbedrijf bemoeilijkt.

Vooral de stijl van de natuurminnaars valt slecht. Er is maar één waarheid en dat is die van de natuurmensen. “Van bloemen kan een koe geen melk geven”, verwoordde echter onlangs een boer zijn mening over boer en natuur.

Het vervelende is dat natuurmensen niet door hebben dat ze fundamentalistisch bezig zijn. Zij beschouwen overleg met de boer over de door hen gewenst regels als samenwerking. Ik zie het meer als een “moetje”. Een uitdrukking uit het verleden, waarbij er een gedwongen huwelijk volgde als er een zaadje ongewild bevruchtend zijn weg gevonden had.

Door zijn felle reactie onderstreept Jan Jaap de Graeff de stelling over natuurfundamentalisme van Albert Jan Maat. Over wat niet waar is maak je je namelijk niet zo druk.

Daarom, Maat, mooi doorgaan met duidelijke taal. Dat is beter voor boer en LTO.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    De LTO heeft zich in een onmogelijke spagaat gemanoeuvreerd door jarenlang achter LNV aan te hobbelen. De LTO heeft zelfs toekomstige "natuur" mee aan staan wijzen en in plaats van boerenbelangen te behartigen, ging men met boeren op excursie om ze te laten zien hoe geweldig die natuur wel niet was. M.a.w: lever je bedrijf maar in en zeur verder niet!. Je bent op z'n minst ongeloofwaardig als je nu opeens met heel andere taal aankomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.