179 x bekeken

Ervaren rot voor LTO Noord

agd.media
Een verrassing kan de nieuwe voorzitter van LTO Noord eigenlijk niet zijn. Het bestuur zoekt een branchegenoot, ervaren rot met een goed netwerk én met goede communicatieve vaardigheden. De organisatie moet die persoon allang in beeld hebben.

LTO Noord heeft de vacature voor voorzitter eindelijk opengesteld, ruim drie maanden na het plotseling vertrek van Tammo Beishuizen. Hoewel het nooit hardop is gezegd, lijkt hij het slachtoffer van een intern meningsverschil. Vice-voorzitter Henk Brink won die strijd. Hij leek ook de gedoodverfde opvolger, maar kiest voor een politieke carrière als gedeputeerde in Drenthe.

De opdracht is helder: de nieuwe voorzitter moet achter de visie van LTO Noord staan, zoals deze is vastgelegd. Hij of zij krijgt dus niet zo heel veel speelruimte om zich te profileren. Dat is geen aanlokkelijk perspectief. Elke voorzitter wil zijn stempel op de organisatie drukken.

De procedure sluit verrassingen evenzeer uit. Kandidaten moeten zich melden bij een vertrouwenscommissie, ingesteld door het bestuur. Deze commissie rapporteert aan het bestuur, die vervolgens een selectie maakt en de keuze voorlegt aan de ledenraad. Hier zit weinig ruimte voor personen met andere ideeën.

Hoezo spannend? Laat die naam maar komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.