Redactieblog

2 reacties

Droogte

Van wet- en regelgeving wordt vaak gezegd dat er veel onzekerheid uit voortvloeit. Dat klopt niet, wetgeving is over het algemeen nogal stabiel. Hoe anders is de natuur. Wat velen een prachtig voorjaar vinden, levert voor de natuur grote problemen op.

Ook mensen die voor hun werk afhankelijk zijn van natuurlijke omstandigheden kijken dit voorjaar vaak naar de lucht. Gelukkig gaat het vandaag regenen. Je zal maar net een sproeier gekocht hebben.

Het weer is een uiterst onzekere factor. De arbeidsmarkt is dat ook. De ene keer horen we dat er een enorm tekort aan leraren gaat ontstaan, de volgende dag lees je in de krant dat er – vanwege bezuinigingen – veel leraren moeten worden ontslagen. Je zal maar net met een lerarenopleiding begonnen zijn. Onzekerheid alom, en je neemt altijd de verkeerde beslissingen.

Als er iets is wat onzekerheid geeft is het wel de politiek. Politici zijn volgens mij niet onbetrouwbaarder dan boeren, maar als omstandigheden veranderen, dan verandert ook de politiek. Soms gaat dat heel ver, zoals Bleker die met zijn nieuwe natuurbeleid dwars door een wettelijk systeem banjert en overeenkomsten niet nakomt. Dat is over het randje zou ik zeggen.

Daar hoef je eigenlijk als burger geen rekening mee te houden. En als het dan toch gebeurt: schadevergoeding. Maar waar je wel rekening mee zou kunnen houden is dat de
situatie verandert en ook de politici van gedachten veranderen.

De huidige bezuinigingsronden spreken voor zich. Je zult je maar net bij Defensie hebben gemeld.
Nu weer worden de belastingvoordelen voor zuinige auto’s afgeschaft. Je zal maar net zo’n Prius hebben gekocht.

Onzekerheid, verkeerde beslissingen. Dan valt het weer eigenlijk nog weer mee. Ooit gaat het weer regenen. En dan wordt het ook wel weer een keer droog. En dan weer nat.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Droogte en nattigheid hebben tot nu toe elkaar steeds afgewisseld, verwacht dat ze elkaar blijven afwisselen. Zo hebben we ook steeds een wisselwerking van Willem Bruil schrijft het ene moment wel om vervolgens niet te schrijven om vervolgens weer wel te schrijven.....enz..........Zo is er ook ene Wim Zandbergen geeft een reaktie om vervolgens weer niet te reageren .............Zo volgt op iedere actie een reactie, houd je het droog of wordt het nat

  • no-profile-image

    Het weer speeld een zeer belangrijke rol voor veel mensen. Je hebt er geen invloed op. Gelukkig ook maar, anders was het en is het en blijft er oorlog over het weer. Velen gingen en gaan er bidden om regen als het zeer droog is.Ook in een langdurige regenperiode ging en gaat met bidden voor zonneschijn. Als dit geholpen had was er geen regeninstallatie geweest. Het voornaamste is dat je de waterhuishouding goed moet proberen te regelen. Zorgen dat de afwatering goed in orde is, dit opmaat voor de verharde gedeeltes zodat bij hevige regenval het overtollige water afgevoerd kan worden. Goed peilbeheer is van zeer groot belang om het water voldoende vast te houden om verdroging tegen te gaan! Aan deze voorwaarde ontbreekt het vaak , er wordt nu aan gewerkt wat men veertig jaar geleden verwaarloosden. Langzamerhand kreeg men dit in de gaten, maar het kosten veel moeiten om de overheid en waterschappen tot de daadwerkelijke voorzieningen te dwingen! Als je ziet wat er aan regelgeving is voor regeninstallaties, zie je dat men verkeerd bezig was en is. Een regeninstallatie is nodig om de droge pieken op te vangen.Water is voor mens dier en plant crisiaal! Uit drogen is zeer ernstig, dit is en wordt vaak onderschat. Een beregeninsallatie moet je op tijd inzetten met de juiste gift die voor de plant nodig is. Daardoor blijft het ecostelsel goed werken wat van het grootste belang is voor de grond en de plant.

Of registreer je om te kunnen reageren.