Redactieblog

2 reacties

Caro

Politiek is niet geïnteresseerd in oplossen van problemen rond Dienst Regelingen.

De afgelopen weken speelde zich een bijzonder politiek spelletje af. Zoals u waarschijnlijk aan den lijve hebt ondervonden, gaat het niet goed bij Dienst Regelingen (DR). Daarbij kan aangetekend worden dat niet elk probleem met DR ook meteen aan die dienst te wijten is. Typefouten, ingewikkelde regelgeving van Brussel en van de Tweede Kamer én slechte computerverbindingen op het platteland zijn niet direct in de schoenen van DR te schuiven. Maar toch, er gaat veel fout en er moet wat gebeuren. Pseudo-minister Bleker had daarvoor een puinruimer aangezocht: Marc Calon, boer, oud-boerenvoorman, maar vooral slim en recht voor z’n raap. Hij had hem voor een vriendenprijsje, €1.000 per dag inclusief alle kosten. Zelfs de tarieven van universiteiten liggen hoger.

Calon is tegenwoordig baas bij de bond van woningbouwcorporaties, drie dagen per week. Een jaar terug deed dat veel politiek stof opwaaien, want hij verdient er meer dan de Balkenende-norm. Het populistische deel van de Tweede Kamer is dat niet vergeten. Daar zag men de kans schoon om Calon beentje te lichten door zijn integriteit en onafhankelijkheid te betwisten. Ook in zijn eigen partij, de PvdA, ligt Calon niet goed. Hij is iets te slim en iets te rechttoe rechtaan om daar veel vrienden te hebben, dus deed die partij graag mee. Calon trok zich vervolgens terug.

Bleker moet nu iets anders verzinnen. Dat is niet zo moeilijk; de Kamer heeft het profiel secuur beschreven. Het gaat om iemand die de landbouw niet kent, die Bleker niet kent en die voor minder dan €1.000 per dag werkt. Zo iemand moet te vinden zijn, al mijn buren voldoen aan dit profiel. Een andere optie is naamswijziging, iets van Centraal Agrarisch Registratie Orgaan: Caro. Een zangeres met die naam maakt tegenwoordig furore. Dat ligt vast goed bij de Kamerleden.
Met het stroomlijnen van DR heeft dit allemaal niets te maken. Dat zal de Kamerleden een zorg zijn, het gaat hen om de man, niet om de bal.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    rieks

    1000 euro per dag??????, tikfout zeker!!!!

  • no-profile-image

    W Zandbergen

    Zal wel weer een doofpot beleid blijven, zolang dienst regelingen zo slecht blijft als ze is kunnen de kamerleden ook blijven doorgaan met hun geknoei. Wie krijgt de rekening van Maxime? .......De boer snapt het nog steeds niet waar de overheid mee bezig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.