Redactieblog

228 x bekeken 2 reacties

Marianne: mooi, maar leeg

Het is altijd een genoegen Marianne Thieme op de televisie te zien. Ze is bepaald televisiegeniek en zeg nu zelf, het oog wil ook wat. Tot ze de mond open doet. Zoals bij Pauw en Witteman, dinsdagavond.

Ze viel meteen door de mand. In een gesprek over de kernramp in Japan deed ze zonder te vragen een valse duit in het zakje. Ze stelde dat de ramp in Japan even erg was als die destijds in Tsjernobyl. Jeroen Pauw, normaliter zeer gecharmeerd van mooie vrouwen en aanhanger van de linkse kerk, ging dat zelfs te ver.

"Nou, nou," zei hij, "Er is tien procent radio actief materiaal vrijgekomen ten opzichte van de ramp in Tsjernobyl", waarop Thieme zuur opmerkte dat ze in dezelfde klasse waren ingeschaald. Ze vergat er bij te vertellen dat er voor zware rampen maar één klasse bestaat en dat thans overwogen wordt de schaal uit te breiden.

Met deze schermutseling vooraf demonstreerde Thieme haar lege hoofd. Daarmee waren de argumenten, die ze later hanteerde bij een discussie met een degelijke Joodse deskundige over onverdoofd slachten van dieren, meteen ongeloofwaardig. Ze schermde met kreten als "alle wetenschappers" en "deskundigen die het er over eens zijn", maar ging niet in op de echte argumenten van haar tegenstander aan tafel.

Wat een leeghoofd. Voor haar telt alleen het doel. Dat bereikt ze vermoedelijk ook nog met de tegenstanders van de huidige regering aan zijde. Holle vaten klinken luid, dat weten we. Dat gerenommeerde partijen zich achter dat vat scharen is alarmerend.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Een leeghoofd is die thieme naar mijn mening zeer zeker niet .
    Ze is wat ik er van vind eigenlijk zeer gevaarlijk met haar uitspraken die maar 1 doel hebben en dat is in haar ogen de ozo verderfelijke veehouderij vernietigen . Ze doet dit naar mijn mening uit geloofsovertuiging ze zit bij een sekte net als veel van haar volgers bij de pvdd genaamd de zevende dag adventisten. Het geloof wat deze extremisten aanhangen is dat vleeseters zoals varkens en paarden enz verdoemden zijn net als anders denkende zoals homo s Dus om haar een leeghoofd te noemen lijkt mij niet helemaal op zijn plaats . Het is eerder een wolvin in schaapskleren

  • no-profile-image

    Uiteindekijk komt dat verbod op ritueel slachten er niet ,de pvda zal het niet steunen daarvoor is de Joodse invloed in deze partij veel te groot.

Of registreer je om te kunnen reageren.